Bob Pressner - Honor Among Thieves

Bob Pressner – Honor Among Thieves 

Formaat: CD / Label: L-E-B / Release: 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Gerrit Schinkel

Ik word de laatste tijd bijna louter getrakteerd op debuutalbums. In de cd-speler ligt nu Honor among thieves van Bob Pressner uit Boca Raton in Florida. Alle 13 nummers zijn eigen composities.

Afterglow, het eerste nummer van de cd knalt meteen de speakers uit. Een stevige rockballad waarvoor Boston zich niet zou behoeven te schamen. Het titelnummer Honor among thieves is een bonkende rocker, stevig drumwerk, lekker gitaarwerk, geluidseffecten, bas en de achtergrondzangeressen Lindsey en Brittany Pressner.

Vervolgens een rustpunt met Angels in the wind, met een hoofdrol voor de piano en waarin Bob Pressner bewijst goed te kunnen zingen. Maar de rust duurt niet lang want met Bleeding me dry komende de gierende gitaren weer te voorschijn. “Ietsjes minder kan ook wel” roept mij vrouw mij toe en alsof Pressner dat heeft gehoord, met Twisting in the twilight en On my own wordt gas teruggenomen en treedt de piano weer op de voorgrond.

Bij Independence day gaat de beuk er weer in en ook in Kicking the stone wordt het gaspedaal stevig ingedrukt. Daar tussen in het rustige en mooi gezongen Breaking my fall.
All I wanted, Avalance of love en Trouble in paradise zijn weer ballads. Het slotnummer is het intieme met strings versierde Friend of mine.

Conclusie: Honor among thieves is een cd die na een paar keer draaien steeds beter wordt en waarbij je de volumeknop als het even kan flink moet opendraaien. Je moet dan wel zorgen dat je vrouw iets anders te doen heeft.

Tracks:
01 .Afterglow
02. Honor among thieves
03. Angels in the wind
04.Bleeding me dry
05.Twisting in the twilight
06. On my own
07. Independence day
08. Breaking my fall
09. Kicking the stone
10. All i wanted
11. Avalance of love
12.Trouble in paradise
13. Friend of mine

Website: www.robertpressner.com/music.html


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.