Artiest: Black Top
Titel: Rough ’n Gritty
Formaat: CD
Label: Aunt Ricky Records
Release datum: december 2008

CD is o.a. te bestellen bij Bol.com

black-top-rough-n-gritty

Dit gezelschap uit Arnhem genaamd Black Top is een Power-blues-rock trio.

Mick Hup – lead vocals/gitaar, Anne Maarten Hills van Heuvelen – lead vocals/bass, Theo Thumper – drums/backing vocals laten een mix horen van Rock, vermengd met Rock ‘ N Roll en natuurlijk Bluesrock. Als we het stukje rock pakken, horen we invloeden van Thin Lizzy, Status Quo. Bluesrock a la Stevie Ray, maar vooral ook ZZ Top, Echter dit album is veel meer kan ik je melden, en daar ben ik ook erg blij mee, want buiten deze hokjes staat er ook een prachtige ballade a la ZZ Top op , en ook nog een John Mayall achtig riedeltje en a la oude Fleetwood Mac qua structuur der accoorden. We hebben het hier over de track ‘Sand and Stone’ en ‘ She’s Got Me Good’ ,wat ook wat mij betreft wel de hoogtepunten zijn van dit zeer variabele album trouwens.

Ook horen we stukje Southern Rock terug in o.a. ‘Feel Free’ en natuurlijk een hele dosis “ouwerwetse down to earth boogie”. Natuurlijk hebben de jongens ook nog wat traditionele bluesrifjes er in gestopt, waardoor dit album meer dan de moeite waard is, en in het circuit weleens hele grote ogen kan gaan gooien.

Het is nl. erg afwisselend en vooral erg levendig en vlammend, denk Hendrix, ZZ top, Hard Rock rifjes maar ook zeker mooie ingetogen stukjes.

De muzikanten stuk voor stuk laten zien dat ze ook vooral wel wat kunnen en een behoorlijke ervaring achter de rug hebben.

Laat je verassen door dit naar mijn idee prima trio die toch ook af en toe even weer wat anders doet met de Bluesrock, heerlijk dus, en spannend, ik ga ze zeker gauw een keer Live aan het werk zien, en ik raad U dat ook vooral aan …
(frank van engelen)

Tracks:
01. In Front Of The Judge
02. Gonna Take You Home
03. It’s Alright
04. Down Down
05. Sand and Stone
06. She Wears Me Out
07. Keep It Real
08. Bad Boy
09. Hey Hey You Know What You Want
10. Shape I’m In
11. She’s Got Me Good
12. Feel Free
13. Sing
14. Black Tank Top

De cd is overal verkrijgbaar (platenzaken en de meeste webwinkels) en kost nog geen 8,- Euro!

Website Black Top : www.officialblacktop.com


Ook op Blues Magazine ...