Artiest: B.J Allen and Blue Voodoo
Titel: Heartless
Formaat: CD
Label: Pure Air Music
Release datum: januari 2009

bj-allen-blue-voodoo

Deze uit Missouri afkomstige formatie , laat met de opvolger van hun album uit 2007- “Hot Wire” zien dat ze weer gegroeid zijn in de uitvoeringen en presentaties van hun muziekstukken.

Dit album “Heartless” geheten is niet een titel die zomaar gekozen is, want er staan erg veel indringende stukken op, die dan wel weer voor veel variatie zorgen, en dus niet in een genre zijn.

Titels als “Do Something”, “It’s all about You”, “Get it while you can” and “don’t know what Your’re missing” spreken boekdelen denk ik.

Het eerste nummer is een combi van wat Sophisticated achtige Blues-rock met mooie accoords-accentjes erin verwerkt. “Borderline” is een mix van Funk and Rocky blues met messcherpe solo-lickjes er in van Jerry Fuller, die zowiezo erg veel moois doet op dit album.

Het titelnummer is er een om je vingers bij af te likken, met de geest van Maggie Bell van de vroegere Stone The Crows, en stukje ala ”I rather go blind”, met ook mooie koorpartijen er in , gewoon een pracht ballade dus. Vervolgens een Chicago-blues in “Take out some Insurance”. Het volgende nummer, is een Funkyachtig ritme met een “Rumble” geluid, en hoofdrollen voor de Bluesharp weggelegd, die vooral ook de drive van het nummer lekker ondersteund en ook het hammond doet daar lekker aan mee. “Sunday kind of love” is een Jazzy-Blues met een Mellow BJ in de gelederen. Zo gaat het maar door qua stijlen, Funk, Latin, jazzy, Rock and traditional Blues.

Een album wat vooral veel vakmanschap uitstraalt wat mij betreft, en dit is al het zoveelste album wat aangeeft dat deze mensen echt eens deze kant op moeten komen. Dat gaat ook gebeuren binnenkort, en daar ben ik erg blij mee. De Leadzangeres van deze band is de sympatieke, charismatische, ingetogen, rauwe, ruwe BJ Allen, die heel goed weet wat ze wilt, en ook vooral haar stem op verschillende manieren kan laten klinken. De ene keer een soort Maggie Bell en dan weer een ingetogen Jazz-zangeres, om vervolgens flink rauw uit te vallen in tracks. Kortom een dame die van wanten weet. Dan gitarist Jerry Fuller, die een heel groot aandeel levert in dit album qua composities en uitstekend gitaarwerk. Dit alles wordt zeer bekwaam JP Hurd- Keyboards, David Daniels-Bluesharp, Derek Daniel-drums-percussion. Dit is gewoon een band die heel lekker klinkt en live ongetwijfeld nog beter en intenser. Wat mij betreft wederom een succesvol album deze “Heartless”. Get it when you can … zeg ik dan gewoon, dat laatste nummer is een beauty!
(frank van engelen)

Tracks:
01. Don’t know what you’re missing
02. Radio song
03. Borderline
04. Heartless
05. Take out some insurance
06. Do Something
07. Sunday kind of love
08. It’s all about You
09. Trying to find the groove
10. Iron City
11. Get it while You can

Website B.J Allen and Blue Voodoo : www.bluevoodooblues.com | www.myspace.com/bluevoodooblues


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.