Artiest: Billy Price & Fred Chapellier
Titel: Night Work
Formaat: CD
Label: (eigen beheer)
Release datum: Maart 2009

billy-price-fred-chapellier-night-work

Billy Price is een hele grote in het ciruit van de Blues and Beyond, jawel, want deze man maakt niet alleen maar pure bluesmuziek, maar zoekt regelmatig de aanverwante muzieksoorten op, als Soul, Funk, en dat geeft natuurlijk veel expressie in de tracks.

Het vorige album van Price was ook al een samenwerkingsverband met gitarist Fred Chapellier, en dat kwam goed uit in een eerbetoon aan de zeer ondergewaardeerde Roy Buchanan in zijn tijd. Dat smaakte naar meer, want deze heren kunnen het muzikaal prima vinden en hier is dan ook de nieuwe worp van het tweetal, en wederom vuur en passie van alle kanten op deze prima schijf. Misschien weet je het nog niet, maar Billy was jaren de frontman als Lead vocalist in de band van Roy Buchanan, en liet met zijn heerlijke Soul-funkstem menig dansvloertje trillen. Als je kijkt naar zijn DVD en andere cd’s van onze vriend, kan je eigenlijk alleen maar zeggen, hoe het in godsnaam mogelijk is dat deze man hier nooit komt?? Het swingt alle kanten op, van Chicago Blues naar prachtige balades en Funky soundjes.

Op dit album doen nog meer bekende luitjes mee. Wat te denken van Otis Clay , die een staaltje ten beste geeft in het 6de nummer van de schijf, en dat doet zoals hij dat alleen kan kenmerkend en “Belgisch wonder” Mark Werner, allen dragen zij hun steentje bij in dit feestje.

Opener ”Smart Money” luistert heerlijk weg – Chicago Blues in de titelsong “Nightwork” met die heerlijke blazers erin – Soulgehalte op en top in “Don’t Let My Baby Ride” – “Rumblingblues” in “When The Lights Came In” – prachtig giraarwerk – Mojo klanken in “Who You’re Working For” – stacato partijen van Bluesharp en blazers, helemaal swingend gewoon – scheurend harmonica geweld ook nog – “Under The Influence” laat weer dat typische soundje van Billy horen – funky Soul dus en dan Rockyblues in “The Wrong Woman” – danst heerlijk weg – Fred zingt zelf in “Champagne Blues and Pitssburgh Soul” – akelig goede Funky-Soul en swingend – en tenslotte ook nog een soortement van instrumentaaltje in “Skunk Shuffle”, waar zowaar een behoorlijke dosis Buchanan voorbij komt en hoe? Dan is de koek op, maar wat voor een koek, een album om keihard aan te zetten, en je danspassen te oefenen, en helemaal uit je dak te gaan, want de blazers en andere hoofdrolspelers laten zich van een zeer goede kant zien, en Grooven, Swingen, Funken, Bluesen als nooit tevoren. Kan ook niet anders met zulke instrumentalisten waar Price trouwens toch al het patent op heeft, want hij werkt vrijwel elk album met een soortement van dezelfde groep aangevuld met special guests. Take it Away My Brother – Heerlijk gewoon!
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Smart Money
02. My Love Comes Tumbling Down
03. Night Work
04. Don’t let It Ride Baby
05. When The Lights Came In
06. Love And happiness
07. Who You’re Working For
08. Under The Influence
09. The Wrong Woman
10. O.V. Wright
11. All The Love In The World
12. Champagne Blues and Pitssburgh Soul
13. Skunk Shuffle

Website Billy Price & Fred Chapellier : www.myspace.com/pricechapellier


Ook op Blues Magazine ...