Bas Paardekooper & The Blew Crue – “Hang On To Tomorrow”
Label: eigen beheer
Formaat: CD
Datum release: Mei 2009

bas-paardekooper-hang-on-to-tomorrow

Dat er voor mij nog vele verassingen in de Blues zijn bleek deze afgelopen week maar weer eens toen ik Nederlands gitaar wondertje Bas Paardekooper aan het werk heb gezien. Ik had werkelijk hem nog nooit gehoord, en onze vriend blijkt al een behoorlijk reputatie te hebben, want het optreden werd gretig bekeken door de vele fans, die deze band al heeft.

Bas hoorde op zeer jonge leeftijd “Hey Joe” van Hendrix, en dit was de aanzet tot gitaarspelen voor hem, verder later natuurlijk ook veel Stevie Ray and Walter Trout, en dat resulteerde dat ie wat in bandjes ging doen , nadat hij op 15 jarige leeftijd onder de hoede werd genomen door Blues legende Ted Oberg, die hem de fijne kneepjes enigzins probeerde te brengen en zijn spel meer trachten te ontwikkelen. De bandjes waarin Bas heeft gezeten zijn Blue Illusions en ook El Diablo, welke op een Bluesrock stoel waren geent.

In 2007 kwam het dan tot de oprichting van deze band Bas Paardekooper & The Blew Crue , die bestaat buiten Bas uit:

Rene Mijnten- Bass-vocals, Roel van leeuwen-Drums-vocals, en ook Wolter Hoek-toetsen-vocals, en natuurlijk de man waar het om draait Bas Paardekooper-Guitar-lead Vocals.

De Fans kunnen blij zijn, want zie hier is de demoschijf van deze band, en die klinkt als een klok, met natuurlijk allemaal Bluesrock er op gezet. Als je Bas aan het werk ziet, is het een zeer gedreven persoon, die doet denken aan Julian Sas, maar veel wilder is. Een spetterende show is wat hij altijd weg geeft, waarin de gitaartoonladders en licks je om de oren vliegen, maar veel meer dan dat. Het Power Trio zet vrijwel allemaal eigen nummers neer, die zeer goed ontvangen worden en hele mooie rustige passages kunnen bevatten, dus het is niet alleen maar een heleboel volume, maar er wordt met hart en Ziel gespeeld.

De demo bevat 6 nummers en is getiteld “Hang On To Tomorrow” en dit zijn zoals gezegd allemaal eigen nummers waarvoor heel veel respect Bas. In de nummers klinken de invloeden van voorbeelden Hendrix, Walter Trout, Stevie Ray en ook Rory Gallagher veelvuldig door.

Opener “Stranger To The Blues” zet meteen al de toon, voor een onvervalste Bluesrocker van formaat, waarin ook de stemmen qua variatie goed te horen zijn, want de samenzang van drummer, toetsenist, en bas speler zijn goed te horen, en geven de track iets heel moois mee. Het is ook een nummer wat in je hoofd blijft hangen. Dan gas terug met een ballade achtige “Wrong Turn To Hell”, Meer van dat moois volgt dan, en dan “A day” weer zo’n met Hendrix doorspekte riedeltjes nummer met hele mooie zang, waaruit blijkt dat onze vriend niet alleen maar gilt, zoals ie Live wel regelmatig doet, maar dat is gewoon Super Enthousiasme denk ik. Zijn stem heeft wel degelijk een eigen geluid. Afsluiter “Get Out”says it all” – Bluesrock van de allerhoogste plank in een Funky jas.

Conclusie, deze man gaat heel groot worden denk ik zomaar, en dat is niet meer dan een kwestie van een hele korte tijd, alleen hoop ik dat ie de Blues wel trouw gaat blijven in zijn vervolg van zijn loopbaan, maar daar zullen de vrienden van hem wel een oogje op houden vermoed ik. Een schijfje die helemaal goed is naar mijn idee, en ook gretig zijn weg zal vinden naar de liefhebbers van dit ongekend populaire genre, waaruit blijkt dat De Blues And Beyond Springlevend is nog! Goed zo en vooral Houden zo!
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Stranger To The Blues
02. Wrong Turn To Hell
03. Gipsy Man
04. Hang On To Tomorrow
05. A day
06. Get Out

Website Bas Paardekooper & The Blew Crue : www.baspaardekooper.com


Ook op Blues Magazine ...