Artiest: Andy Egert Blues Band
Titel: I’m A Bluesman (LIVE)
Formaat: CD
Label: BRAMBUS RECORDS
Release datum: 2008

andy-egert

Een tijdje geleden werd ik dan eindelijk verrast met het live album van deze switzerse kanjer, die kenmerken van Freddie King, Alvin Lee, Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter in zijn nummers gooit alsof het niets is, en nagenoeg hier nog maar weinig bekendheid geniet volgens mij. Andy heeft al aardig wat dingen meegemaakt, en met de beste mensen het podium gedeeld tijdens optredens en festivals. Mensen als Bernard Allison bijvoorbeeld, en dan kan je wel wat denk ik. Nou dat kan hij ook, zeer gedegen Bluesrock maar wel prima uitgevoerd, en nergens over the top. Ook eert Egert helden als Robert Johnson en dat betekent dat we hier te maken hebben met een soortement van allrounder denk ik, waarvan we in de toekomst nog veel van mogen horen hoop ik. Wees welkom bij de nieuwe lichting zullen we maar zeggen.

Op het album natuurlijk een aantal covers als “All Your love”, “Big Legged Woman”, “Ramblin On My Mind”, “Hear Me Calling”, en nog een paar, maar ook een aantal eigen nummers.

Prima Blues-rock krijgen we als maaltijd voorgeschoteld waar echter genoeg variatie in zit, en de man een show ten beste geeft.

De Andy Egert Blues Band is trouwens een Bluesrock trio bestaande uit: Robi Schweizer-bass, martin Stoffner-drums, en natuurlijk Andy Egert- guitar-vocals, bluesharp.
Wat mij betreft een prima staaltje.
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. What goes on in the dark
02. Fire on the crossroad
03. Rough and ready
04. 12 days of rain
05. Big legged woman
06. I’m a bluesman
07. I’m tore down
08. Rambling on my mind
09. The hunter
10. Johnny Guitar
11. Hear me calling
12. On the road again
13. All your love

Website Andy Egert Blues Band : www.andyegert.ch


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.