Allison Moorer - Crow (CD)

Allison Moorer
Crow

Format : CD
Label : Rykodisc
Release : Juli 2010
Blues CD’s online bestellen

Door Frank van Engelen

Allison Moorer is een naam, waar ik nog niet eerder van gehoord had, maar meteen mijn belangstelling trok bij het lezen van wat informatie omtrent deze dame.Crow, is het debuut van deze schoonheid, die qua look’s een beetje op Adele lijkt. Het ‘debuut’ van Allison voor Ryko heet Crows, wat dan geproduceerd is door R.S Field, die ook verantwoordelijk is voor producties van John Mayall o.m.

Het vorige album, welk in 2008 uit kwam was gevuld met allemaal nummers van vrouwelijke singer songwriter’s als Nina Simone. Vervolgens volgt en een nominatie van een song genaamd Day´s Aren´t Long Enough, geschreven met echtgenoot Steve Earl. Deze song zorgt er dan ook weer mede door dat het album, waar het op staat een Grammy krijgt van Steve Earl dus. Zo zie je maar weer , dat we wederom met iemand te doen hebben, die weer heel wat in de melk te brokkelen heeft.
Dat lezen we dan ook, in de teksten als , ze zong in een heleboel albums van o.m Joan Baez, Kid Rock en ga zo maar door.

Nu dan komt Moorer weer met een pracht album op de proppen, getiteld Crows. Dit album laat vooral zien dat deze dame heel goed op zich zelf kan staan, en ook laat zien wat ze heel goed kan, en ook wat deze dame wil. Tel daarbij op dat ze de nummers dan ook nog zeer mooi laat inkleuren, die dit album zo een mooi intens, sfeervol plaatje geven, waarbij melancholie, bewogenheid, liefde soberheid, en vooral persoonlijkheid heel duidelijk worden aan gegeven.
Dit album is naar mijn idee een ware Beauty kan ik U melden, en mij overkomt hetzelfde heerlijke gevoel, als bij het album van vorig jaar zomer van Anna Wolfe/ Love dus, hemels mooi gewoon, door eenvoud, inkleuring en sfeer.

Het album doet qua stem een beetje dingen van Carly Simon, Joni Mitchell, kate Bush en Sheryl Crowe op roepen, maar het is vooral Allison zelf , die met haar prachtige stem, gitaar ccorden, en piano samen met haar mede muzikanten een plaatje van een Plaatje aflevert.

Even een paar hoogtepunten er uit halen, hoewel dit album in zijn geheel alleen maar mooie dingen kent denk ik.
Opener Abalone Sky is een zeer sfeer vol stuk, en doet een beetje denken aan Judy Collins qua compositie, Just Another Fool klinkt een beetje engelachtig door de prachtige samenzang en is een prachtige ballade.
Should i Be Concertned een bluesey achtig geheel en ook When You EWake Up Feeling Bad, met die heerlijke donkere tinten er in verweven,
Vervolgens Easy In The Summertime, zo mooi eenvoudig en kristal helder qua gevoel en sfeer, mooooi,, Nog zo een beauty is Still This Side Of Gone, wat absoluut mijn lieveling van deze onwijs mooi schijf is. Laat U verwennen in deze zomer met een schoonheid qua vrouwe, stem en composites, die zijn weerga niet kennen. Man wat vreselijk mooi

Tracks

01. Abalone Sky
02. Goodbye To The Ground
03. Just Another Fool
04. The Broken Girl
05. Should I Be Concerned
06. When You Wake Up Feeling Bad
07. Easy In The Summertime
08. The Stars & I (Mama’s Song)
09. Still This Side Of Gone
10. Like The Rain
11. Sorrow (Don’t Come Around)
12. It’s Gonna Feel Good (When It Stops Hurting)
13. Crows

Internet : www.allisonmoorer.com | www.myspace.com/allisonmoorer


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.