Artiest: Albert Cummings
Titel: Feel So Good (live)
Formaat: CD
Label: Blind Pig Records
Release datum: oktober 2008

BluesWax Artist of the Year 2008 Albert Cummings!

albert-cummings

Amerikaan Cummings werd al zeer jong beinvloed door grootmeester Stevie Ray Vaughan, en na zijn dood heeft hij ook gewerkt op een album met de motor achter Stevie, de drummer en bassist van Stevie’s Double Trouble dus.

Toch speelt onze vriend niet in die stijl, en dat is weleens lekker toch, want dat proberen er al zoveel nietwaar. Nee Cummings speelt in zijn eigen stijl, heftig, scheurend, opbouwend en ingetogen. Het vorige album was er al een waar je niet omheen kon, maar dit is heel wat anders, en de man laat zijn kwalitieiten ruimschoots voorbij komen.

De cd “Feel so Good” is werkelijk een feestje om naar te luisteren, eerst 2 nummers ”recht toe recht aan rock”, en dan nummer 3 een lange ingetogen rock-ballade en heel veel gitaarimprovisatie, “Sleep” dus.

Dan het hoogtepunt in de vorm van een medley van Muddy Waters and Little Feat- “Hoochie Coochie man-Dixie Little Chicken”. Wat een sfeer zit er in dat nummer: funkend, zingend met publiek en uitmuntende solo’s. Het is te gek om los t elopen als je dan bedenkt in hoeverre Little Feat eigenlijk een status had in ons land, eigenlijk alleen maar bij de echte pure fans, terwijl het wat mij betreft een van de top bands was in die tijd.

Er staat ook een cover van Led Zeppelin op- “Rock and Roll” en dat is precies wat je krijgt, niks meer en niks minder, gewoon goed.

“Barrelhouse Blues” is een doordrenkte down home blues met duistere setting. Dan “Rock me baby” een combinatie van BB king met Hendrix invloeden,en dus verassend. Nummer 9 is weer zo een ingetogen kunstwerkje wat af en toe loopjes van “Little Wing” in zich herbergt, maar ook weer die Little Feat. Het nummer wordt mooi opgebouwd vind ik, en heet trouwens “Together as one”. Al met al een album om veel in je speler te gooien, en je zal succes ermee hebben, ook op een feest en een bonus is zeker ook dat er ook zelfgeschreven songs op staan.

Albert wordt zeer vakkundig begeleid en daardoor is dit album in alle opzichten een “Feel Good” album, en ook nog eens een prima strot, die doet denken aan Paul Rodgers af en toe, Wat wil je nog meer?

Nou, ”Blues that makes me feel so good”, and i did!

Who wants to party? Satisfaction guaranteed I assure you that!
(frank van engelen)

Tracks:
01. PARTY RIGHT HERE
02. WHY ME
03. SLEEP
04. HOOCHIE COOCHIE MAN-DIXIE CHICKEN-MEDLEY
05. BARRELHOUSE BLUES
06. TELL IT LIKE IT IS
07. ROCK ME BABY
08. YOUR OWN WAY
09. TOGETHER AS ONE
10. BLUES MAKE ME FEEL SO GOOD
11. ROCK AND ROLL

Website Albert Cummings : www.albertcummings.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.