Artiest: 2OfThem
Titel: Changes
Formaat: CD
Label: Marista Music Company (ditributie)
Release datum: november 2008

2ofthem-changes

Het album van 2OFTHEM is in november van het vorige jaar gepresenteerd en vormt het resultaat van de samenwerking tussen twee rasmuzikanten die op een bepaalt moment besloten hun leven radicaal om te gooien om zich op de muziek te storten. Deze verandering is dan ook de reden voor Rogier Trampe (zanger/gitarist) en Rink Jeeninga (bas/zang) om het album de titel ‘Changes’ mee te geven. Het debuut van deze twee, die zich in de studio lieten begeleiden door een volledige band, bevat 12 eigen nummers waarin regelmatig wordt teruggegrepen naar de jaren zeventig. Het album komt met het reggae-getinte ‘All The Way’ rustig op gang maar laat horen dat we hier te maken met muzikale vaklui.
‘Groovy Thing’ is een prachtig opgebouwd nummer waar geprobeerd wordt om in 6 minuten tot een muzikale climax te komen. Ingetogen toetsen-werk in combinatie met een laidback gitaar-geluid waarbij het stemgeluid van Trampe lekker doorleefd klinkt. Het middenstuk bevat een heerlijke jazzy break waar bovendien fraaie vocale ondersteuning door Aafke wordt verleend. Laatsgenoemde krijgt in ‘Not Alone’ geheel terecht nog meer speelruimte en dat komt de nodige variatie op het album weer ten goede. In ‘Lovely Life’ gaat het lekker los en lijkt de band in zijn element zonder geforceerd over te komen.
Ben benieuwd of het uitstekende materiaal van ‘Changes’ live misschien net even pittiger uitpakt maar enige airplay op Radio2, want daar zit toch de doelgroep van deze stijl, zou niet misstaan. (Jeroen Bakker)

Tracks:
01 All The Way
02 Not For Me
03 Blue
04 Even Now
05 Love you more
06 Groovy thing
07 Not Alone
08 Shine On
09 Love In Vain
10 Don’t You
11 Lovely Life
12 Back Home

Website 2OfThem : www.2ofthem.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.