John F. Klaver

John F. Klaver Band – The Edge (DMI Records 2014)

John F. Klaver geldt al geruime tijd als hét grote bluestalent van Nederland. Dat hij deze belofte langzamerhand inlost, blijkt uit de overwegend uitstekende kritieken op zowel zijn albums als optredens en uit de diverse onderscheidingen –waaronder tot tweemaal toe de Dutch Blues Challenge (2011 en 2013)– die hij heeft gewonnen. ‘The Edge’ luidt de titel van zijn nieuwste wapenfeit. Op dit vierde album heeft John F. Klaver onmiskenbaar zijn verdere ontwikkeling vastgelegd. Als gitarist, als zanger en zeker ook als componist. Van de in totaal dertien tracks op ‘The Edge’ zijn er elf van eigen hand. Bovendien heeft zijn vaste begeleidingsband –met als basis Hammond orgel, bas en drums– hoorbaar stappen voorwaarts gemaakt.

Zelf typeert John F. Klaver zijn muziek als “moderne blues met een authentieke feel”. Zijn grote potentie is al opgemerkt door niemand minder dan Matt Schofield. Na een gezamenlijke jam sprak deze Engelsman de lovende woorden: ‘The most interesting guitarist out of Holland’. John F. Klaver deed al van zich spreken op gerenommeerde binnenlandse festivals als Moulin Blues, Big Rivers, Ribs & Blues, Jazz in Duketown en Jazzfestival Haarlem. In het buitenland stond hij op het podium van de bluesclubs van BB King (Memphis) en Buddy Guy (Chicago). Tijdens een van zijn laatste bezoeken aan de VS heeft de bluesgitarist/zanger opnamen gemaakt in de legendarische Sun Studios. Deze nummers zijn door een code op ‘The Edge’ als extra bonus via de website te downloaden.           

Web: www.johnklaver.nl

Livestream concert en CD-presentatie John F. Klaver Band
Binnenkort verschijnt “The Edge”, het nieuwe album van tweevoudig Dutch Blues Challenge winnaar de John F. Klaver Band. Op 1 november zal er vanaf 20:00 uur een livestream concert vanuit de E-sound-Studios te Weesp te zien zijn via deze link:
http://dmirecords.nl/john-klaver/

Op 30 oktober is John te gast bij Radio 6 en op 12 november zal hij met band optreden bij “Mijke en Co Live, ook Radio 6. De CD-presentatie van “The Edge” zal plaatsvinden op 29 november a.s. in Podium Duyker, Hoofddorp.

Voorproefje van het album:


Ook op Blues Magazine ...