Henrik Freischlader – Tour 2010 Live

Henrik Freischlader – Tour 2010 Live

Format : 2-CD
Label : Cable Car Records
Release : Januari 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Gerrit Harmsen

Daar is weer zo’n  plaat. Opnames van een artiest die in ons landje in een jaar tijd als een komeet omhoog is geschoten. Over zijn optredens zijn er eigenlijk alleen positieve kritieken te lezen. Okay, laat ik een concertverslag hebben gelezen waaruit iets anders valt op te maken. De rest lijkt in ieder geval om. De Henrik hype valt niet meer te ontkennen.
Na 2 maanden India is alles relatief dus eens luisteren wat de live plaat bij mij oproept.

De tour 2010 was natuurlijk het gevolg van het album ‘Recorderd by Martin Meinschafer’ (zie recensie), dat eind december vorig jaar zijn release had. Dat is dan ook duidelijk te horen op deze nieuwste aanwinst. Verrassend is de schijf dan ook allerminst. Met het inmiddels overbekende “I” wordt het startsein gegeven.
Hierna bestaan de opnames uit maar liefst 8 nummer van de  eerder genoemde release ‘Recorderd by Martin Meinschafer’. Zoals het hoort krijgen deze in de live uitvoering wel een extra dimensie. “She’s Back” en “Cry Again” blijven ook live  meesterwerken. En natuurlijk, zijn virtuositeit is boven alle twijfel verheven. Het pakt me echter niet bij de keel zoals andere albums dat wel kunnen doen. En na 1x de drumsolo van 7 minuten te hebben gehoord is dit nummer consequent overslagen als ik het album weer een luisterbeurt waard achtte. Dit is echter iets wat ik toch nooit begrepen heb, ook bij concerten mogen ze de drumsolo wat mij betreft achterwege laten. De conclusie is dat fans het waarschijnlijk wel een wereld CD zullen vinden. Mij overtuigt het in ieder geval niet.
Hiervoor zijn sommige nummers voor mij te ver uitgesponnen waardoor ik mijzelf erop betrap dat het mijn aandacht niet weet vast te houden.
Het mooie van muziek is dat smaak mag verschillen en zal deze keer ongetwijfeld ook zo zijn.

Voor bijna 2 uur muziek krijg je voor 17 euries echter wel waar voor je geld. En met een beetje mazzel krijg je het via BluesMagazine cadeau. Want Henrik heeft ook deze keer 5 CD’s ter beschikking gesteld om sommige van jullie te kunnen verassen.

CD-actie Henrik Freischlader – Tour 2010 Live

BluesMagazine.nl mag namens Henrik een 5-tal van deze live 2CD set verloten! Interesse? Klik hier en vul het deelname formulier in

CD-actie loopt tot zondag 9 januari 2011, winnaars worden een dag later via de mail op de hoogte gebracht!

Alleen mensen die zich geabonneerd hebben op de nieuwsbrief van BluesMagazine.nl komen in aanmerking. Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan gelijk aan via het formulier …. het kost u niets!!

Over de uitslag van deze actie kan niet worden gecorrespondeerd!

Tracks CD1:
01] I
02] Got It Made
03] So Damn Cool
04] She’s Back

[For Another Try] 05] Bad Dreams [Wolkenwinde] 06] Never Be True
07] The Bridge

Tracks CD2:
01] Breakout
02] Drum solo Hardy Fischötter
03] The Wrong Way
04] Cry Again
05] Tired Of Beggin’
06] Foxy Lady
07] Mo’s Shuffle [Bonustrack]

Internet: www.henrikfreischlader.de


Ook op Blues Magazine ...