CC Jerome’s Jetsetters – “Introducing”
Label: El Toro Records
Formaat: CD
Datum release: juni 2009

CC-Jeromes-Jet-Setters_Introducing

Als je het label El Toro te zien krijgt bekruipen je volgens mij allerlei vage gedachten over Matadors e.d., maar dit is een label wat zich aardig op de kaart heeft gezet in de wereld van de Blues And Beyond music. Dit label herbergt bands die veelal Rock ‘N Billy en Rock ‘N Roll music mengen met Bluesey Jazzy dingen, en ook af en toe Louisiana en Cajun klanken, en dat geeft vaak heel erg aardige schijfjes kan ik U melden.

De band, waar we het over gaan hebben in deze recensie is genaamd CC Jerome’s Jetsetters, een zeer klinkende naam, die allerlei gedachten geeft als je het voor het eerst hoort, CC Jerome klinkt Frans, en Jetsetters heeft vaak met welvarende mensen te maken. Ach ja, in de Rock ‘N Roll flims werd er natuurlijk ook al gepronkt met stoere kapsels en Cadillacs (remember Elvis?). Die wereld gaf toen ook uitstekende muziek, en veel van dat soort klanken vind je ook bij deze band terug. Deze band heeft echter weldegelijk een eigen identiteit, en mixed hun eigen dingen met grote voorbeelden uit de roemrijke periode van de Rock N roll and Beyond. Rock ‘N Billy is daar weer een soortement van specialisatie van trouwens, waar weer wat andere kenmerken in zitten.

De mensen die in deze band zitten, hebben al ruimschoots hun sporen verdiend, Jeroen Van Gasteren-guitar-vocals heeft onder meer 10 jaar in The States gewoond en muziek gemaakt en vooral ook veel geleerd van vele artiesten en ervaring opgedaan bij de nodige bands, om al helemaal niet te vergeten met wie hij allemaal het podium gedeeld heeft. De man heeft een grote reputatie, en deze band is nu zijn volgende zet eigenlijk om het gewoon in Europa het voor te gaan zetten, want Jeroen, als je zijn stem hoort hoor je van alles, een Jerry Lee Lewis, Carl perkins en al dat soort mensen, maar vooral zichzelf. De gitaar partijen zijn helemaal goed natuurlijk en spreken wat mij betreft boekdelen. Hij is een entertainer eerste klas, zoals dat zo een gezelschap ook dient te hebben. Een soortement van deftige gastheer met af en toe wat van die rauwe lijntjes in doen en laten, en vooral veel energie in de zaal loodsen bij een optreden. Wat dat betreft konden we onlangs de cd presentatie mee maken waarbij er even geshowed werd dat dit soort muziek nog steeds heel erg mee telt in de wereld van de Blues And beyond. Ik heb al eens meer gezegd, dat de Blues eigenlijk niet kan bestaan zonder al die aanverwante muzieksoorten als Soul, Rock N Roll en meer. Dat hoor je dan ook terug in dit prima schijfje waar de energie en speelplezier vanaf spat. Mooie lickjes. prima vocals , uitstekende driving basslicks(Demon Buck) en dan een zeer steady drummer(Coen Molenschot) Dit drietal laat de tijden herleven van de gevoelens van romantiek, ordeverstoring, stoere auto”s en wilde party taferelen, maar ook van liefde voor de ongeevenaarde connectie met deze soort van muziek, die naar mij idee altijd “tijdloos” zal blijven. Houd je van Gene Pitney, Elvis, Gerry and The Pacemakers, Little Richards, dan is dit zeer jou ding, maar ook als je van lekkere Jump Blues houd en bands als de Palladins e.d. Laat je verassen door dit zeer vermakelijke trio, die werkelijk de pannen laat schudden van het welbekende dak. Momenteel zijn ze veel On the road, en check hun website , als je wilt weten waar ze te vinden zijn. 28 november as. zal ik ze met veel trots introduceren op het dan te houden Juke Joints Jamboree Festival in Westerhoven.

Het hoesje van deze cd is zeer vermakelijk vind ik, het doet denken aan de tijden van de Jetsons (die tekenfilms van hana Barbara), ziet er gewoon erg leuk en vrolijk uit. Kijken we eens even naar de tracks op dit zeer afwisselende album, wat ook nog een opgesierd wordt door een aantal zeer speciale gasten als Gene Taylor-Piano-organ, en ook Big Pete-Blues Harp, en wat blazers ook nog, die dit schijfje gewoon in elk nummer dat geven wat de track accentueert.

Opener “Hot Rod Party” hakt er meteen al lekker in , stoere Rock and Roll klanken komen lekker ontspannen op je af, en de sfeer zit er al meteen in. Dan “Oh Baby”, een lekkere Jumpsong waar de romantiek vanaf druipt, met zo een heerlijke roll in de toetsen partijen. Vervolgens een soortement van Rock N Roll and Blues in “Mohair Sam”, met ook nog eens mooie koortjes er in verweven. Track 5 is een heerlijk Rumble Blues met dat rauwe element er in, wat zo heerlijk wegluisterd, en is genaamd “Wine And Roses”. “Getting Drunk” is uitermate strak met die strakke accenten er in, die dit soort muziek uniek maken denk ik.

Trouwens, je hoort steeds meer invloeden in de reguliere blues bands van dit soort klanken en ik moet zeggen dat juist dat The Blues And Beyond zo mooi maakt en spannend houdt. Buiten een aatal Covers staan er op dit album ook zeker een aantal eigen tracks op, “I am In Love With You” byv., een heerlijke Lovesong in de trend van de oude Rock N Roll Evergreens, dus een lekker romantisch pallet er om heen, en zo een donkere rollende bass. “Trouble On The Road” heeft wel wat weg van deuntjes ala “Big train”, maar staat als een huis, met “driving pete” als geen ander op harmonica, maar de rest swingt ook als een gek. Een absoluut apparte track is het nummer “Where can I get some Stuff” een vakantie track bij uitstek, die je doet verlangen naar Miami Beaches, een nummer waar de zon, Latin, en swing vanaf druipt, met die heerlijke blazers.

Zo, dat is even een kleine indruk van dit voortrefelijke album waar vele verassingen in verborgen zitten, en je elke keer weer laat genieten van de hoge kwaliteit van dit zeer vakkundige en vermakelijke trio, die laten zien dat muziek altijd zich laat combineren, en de ongedwongenheid altijd voorop kan blijven staan, maar juist cohesie, en spontaniteit de sleutelwoorden zijn. Laat je verrassen door deze prima schijf, en ga ze vooral ook eens bekijken, ik weet zeker dat je er zeer enthousiast van terug zult keren, Keep it Rocking Guys
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Hot Rod party
02. Oh Baby
03. Mohair sam
04. I”m On Fire
05. Wine And Roses
06. I’m Ready
07. Getting Drunk
08. I’m In Love With You
09. Trouble On The Road
10. Sugarbee
11. Hi Fi Baby
12. Where Can I Get Some Stuff
13. Honey Hush

Website CC Jerome’s Jetsetters : www.ccjeromesjetsetters.com


Ook op Blues Magazine ...