C + B Museum Grolloo

C+B Museum verwelkomde 25000ste bezoeker

Het C+B Museum in Grolloo verwelkomde woensdag 21 juni officieel de 25000ste bezoeker sinds de opening op 1 juni 2011.

Om 11.15 uur stapte Michiel Peeks uit Hengelo, vergezeld van zijn zus Coby en haar partner John Dijkman, in Grolloo van de fiets om een bezoek aan het C+B Museum te brengen. Daar werden ze opgewacht door bestuursleden van de Stichting Blues in Grolloo.
Michiel Peeks bleek officieel de 25000ste bezoeker te zijn.

Uit handen van voorzitter Lukas Koops kreeg hij een oorkonde en twee boeken overhandigd. Daarnaast was er nog een extra attentie, namelijk een gratis overnachting in de zogenaamde ‘Cuby & the Blizzards KunstKeet’ van Bluescamping Boerhaarshoeve uit Grolloo.

C + B Museum Grolloo 25000ste bezoeker
Lukas Koops (links) overhandigt Michiel Peeks (rechts) enkele cadeautjes // Foto: C+B Museum.

Twee jaar geleden ontwikkelden vier recreatiebedrijven in de gemeente Aa en Hunze samen met vier kunstenaars een project waarbij op bijzondere locaties in de gemeente overnacht kan worden in keten die kunstzinnig zijn ‘aangekleed’.
De KunstKeet van de Boerhaarshoeve, die wordt gesponsord door het C+B Museum, werd beschilderd door beeldend kunstenaar Merel Jonkheid en staat in het teken van de LP Groeten uit Grollo van Cuby & the Blizzards.

Het C+B Museum opende op 1 juni 2011 haar deuren. Er zijn zo’n 4000 betalende bezoekers per jaar nodig om uit de kosten te komen. Dat gemiddelde wordt dus ruimschoots gehaald. Sterker nog: het aantal bezoekers vertoont ieder jaar een stijgende tendens. Het museum draait zonder subsidies en vrijwel geheel op de inzet van vrijwilligers.

www.cubymuseumgrolloo.nl


Ook op Blues Magazine ...