Carvin Jones
XXL Bluesclub, Wageningen
30 oktober 2011

Tekst: Gerrit Harmsen

 Foto Verslag: Carvin Jones – XXL Bluesclub, 30 oktober 2011

 XXL Bluesclub beleeft bluesfeest met Carvin Jones

Carvin Jones zijn energie lijkt onuitputtelijk. Als het publiek nog steeds achter in de zaal blijft staan neemt hij het initiatief en gaat met zijn gitaar in de hand de zaal door, steeds weer. Bijzonder?, niet bij Carvin Jones. Van de dikke twee uur speeltijd begeeft hij zich ongeveer drie kwartier tussen de mensen. Interactie, steeds weer, dat is waar het bij deze heerlijke show om gaat. Glinstering in zijn ogen verraadt het plezier waarmee hij het publiek bespeelt.

Spelen doet hij ook met de samenstelling van zijn setlist. Bij binnenkomst nestel ik mij aan de bar naast Carvin waar hij 10 minuten voor aanvang regelmatig de zaal rond kijkt en weer wat songs op schrijft die hij vanmiddag wil gaan spelen. Zij boek doorbladerend komen er met een dikke zwarte stift steeds meer nummers bij. Als ik met een glimlach vraag of het er niet wat weinig zijn is zijn antwoordt: “I will play the whole damn evening”.

Als een groot artiest wordt Carvin aangekondigd. De showman springt het podium op en gelijk maakt hij duidelijk wat we kunnen verwachten. Blues waarin er uiteraard ruimte is voor helden als Muddy Waters, Otis Rush, Robert Johnson, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Elmore James. Alles is overgoten met een Texaan achtige blues sound en zo schieten de songs met de snelheid van het licht aan ons voorbij. Heel af en toe geeft Carvin zichzelf wat rust en horen we werkelijk wat voor mogelijkheden hij in huis heeft. Prima gitaar werk waarmee de solo’s zich onderscheiden door de subtiele, doch krachtige sound die onze oren strelen. Er zullen best kritische oren zijn geweest, toch heb ik alleen maar enthousiaste mensen om me heen gezien. Net als een ieder heb ik mee ook mee laten slepen door het aanstekelijke charisma van de man. Je blijkt er simpelweg niet onderuit te kunnen. Allen laten zich meeslepen door de aandacht die er wordt opgeëist. Twijfels?, Carvin neemt ze moeiteloos bij je weg door telkens in contact te blijven met het lekkere XXL podium. Zijn kracht om dit voor elkaar te krijgen zien we tegen het einde van de show. Velen hebben zich inmiddels vooraan naar het podium verplaatst om voluit mee zwaaien naar elke kant die Carvin van ze vraagt. Van aan afstandje sla ik dit unieke schouwspel gaande en realiseer mij dat ik dit nog niet eerder bij een bluesconcert heb mogen meemaken. Goed? Lekker belangrijk, het optreden is dusdanig vermakelijk dat iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts keert en de naam Carvin Jones voor altijd in een ieders geheugen gegrift staat. Een absoluut TOPfeest!

Foto Verslag: Carvin Jones – XXL Bluesclub, 30 oktober 2011

Foto Verslag: Carvin Jones – XXL Bluesclub, 30 oktober 2011

Foto Verslag: Carvin Jones – XXL Bluesclub, 30 oktober 2011

 


Ook op Blues Magazine ...