Candye Kane & Friends “United by Music”
speciale gasten : Laura Chavez & Dani Wilde
Bluescafe, Apeldoorn
woensdag 26 augustus 2009

Door Wil Lindner

Op een door de weekse dag weer eens naar mijn Hotspot van Jan Kerseboom gegaan, het Bluescafe in Apeldoorn (www.bluescafe.nl), waar een optreden was van Candye Kane ft. Laura Chavez & Dani Wilde met “UNITED BY MUSIC”

Het volgende stond in Jan zijn Blues nieuwsbrief van deze week als aankondiging op het optreden:

Woensdag 26 augustus CANDYE KANE AND UNITED BY MUSIC
“Vandaag begint er weer een nieuwe tour van United By Music samen met Candye Kane(USA) en haar band.
Candye Kane is sinds haar zware operatie van vorig jaar weer vollop aan het touren en haar stem is krachtiger dan ooit tevoren!
Onlangs is haar 9e cd uitgebracht “Superhero” die overal lovende recenties krijgt.
Candye Kane heeft in haar band o.a. de geweldige gitariste Laura Chavez, Sue “Miss Boogie Woogie” Palmer op piano, Billy Watson op bluesharp en dit jaar is Dani Wilde (UK) ook weer van de partij. Samen met de artiesten van United By Music zullen zij weer een geweldige show geven, United by Music wordt gevormd door een groep licht verstandelijk gehandicapten. Zij zullen Candye de eerste set begeleiden waarna Candye met haar band twee sets speelt.”

Candye begeleidt door verstandelijk gehandicapten?? Ik werd bijzonder nieuwsgierig wat dit voorstelde. Bij binnenkomst kon ik gelukkig nog de eerste set van Candye mee maken met United By Music. Wat een uniek project! Hartverwarmend om te zien en te horen met hoeveel plezier deze gehandicapten met Candye en haar band aan het zingen waren.
Met veel passie werden nummers zoals United by music en het toepasselijke “We’re just Like You!“ gezongen door deze enthousiaste mensen met hun “Moeder” Bluesdiva Candye.
Bij het zien van dit hartverwarmende optreden van United by Music met Candye kan ik niet anders dan beamen dat de doelstelling van deze stichting volledig wordt waar gemaakt:
United by Music geeft talentvolle mensen met een verstandelijke beperking een kans om op te treden voor een groot publiek. Door middel van het maken van blues muziek probeert men beter in onze samenleving te integreren! — Lees meer over dit bijzondere project op de website van Untied By Music : www.unitedbymusic.nl

Na dit optreden van Candye and friends “United by Music” was het de beurt voor een set van Candye met haar band met de puike gitariste Laura Chavez, Sue “Miss Boogie Woogie” Palmer op piano, Billy Watson op bluesharp en Dani Wilde (UK). Nummers van haar nieuwste Cd ”Superhero” passeerden de revue zoals: Super Hero , Hey! Toughen up! , Scream in the Night,Put a Hex On You, het internationale nummer: Ik Hou Van Je (I Love You), You Need Love en songs van haar vorige cd’s o.a.: Who’s Been Sleeping In My Bed. alsmede ook twee nummers samen met Dani Wilde waaronder “Eat it all Night Long (Eet de hele nacht door!).

De avond werd afgesloten met een optreden van Dani Wilde. Ik had deze gitariste uit de UK nog nooit gezien Live. Ik moet zeggen heel bijzonder en Powerfull! Bij een nr. nodigde ze ook nog een lid van United by Music uit om op het podium om mee te doen. Hartverwarmend! Heb gelijk van Dani haar eerste cd “Heal my Blues” na het optreden gekocht.

Video’s

Candye kane and Friends 26/08/09 @ Bluescafe Apeldoorn

Skip via < of > door de Videos

Dani Wilde 26/08/09 @ Bluescafe Apeldoorn

Skip via < of > door de Videos

Kortom een hele bijzondere door de weekse Blues avond!

En Candye: Hey! Toughen up! You’re a Super Hero – Ik Hou Van Je (I Love You),

En United by Music: You’re Just Like Us. Yeahh use BlUES music as a metaphor in your own lives!

Is Candye Kane met deze vrienden in de beurt ga dan beslist kijken het is echt de moeite waard !

In september zijn ze nog te bewonderen:

Candye Kane & Friends United By Music–Tour 2009

2 september – Bruisend Ginneken, Breda (19:30- 21:30)
3 september – Spiegeltent, Gouda (18:00-20:30)
4 september – Kiosk (Wapenplein) Oostende (Be) (17:00)
6 september – Bosvreugd, Tilburg (14:30)
9-10 september – Alcazar, Puttershoek (18:00)
11 september – De Lockhorst, Sliedrecht (19:30)
12 september – Kasteel Berckt, Venlo (21:00)

Ga dat zien! Zeker de moeite waard!!

Links

Candye Kane : www.candyekane.com
Dani Wilde : www.daniwilde.com
Laura Chavez : www.myspace.com/lcrockstar77
United by Music : www.unitedbymusic.nl


Ook op Blues Magazine ...