Nieuw studio-album ‘Letter To You’ van Bruce Springsteen & the E Street Band uit op 23-10-2020; gelijknamige titeltrack nu uit als 1e single

Bruce Springsteen & the E Street Band - Letter To You

Op vrijdag 23 oktober aanstaande verschijnt het nieuwe studio-album ‘Letter To You’ van Bruce Springsteen & the E Street Band via Columbia Records. Dit 20e ‘rock fueled’ studioalbum dat Springsteen thuis in New Jersey in slechts vijf dagen opnam met the E Street Band en met producer Ron Aniello, is de opvolger van ‘Western Stars’ uit 2019. Het is voor het eerst sinds 2012 (‘High Hopes’) dat hij weer een album maakt met deze legendarische band. In 2016 stonden ze voor het laatst gezamenlijk op het podium met ‘The River Tour’.

Springsteen: “Ik vind het geweldig hoe persoonlijk ‘Letter To You’ is geworden. Het was fantastisch om the E Street Band volledig live te horen spelen in de studio, op een totaal nieuwe manier zoals we eerder nog niet deden, en zonder overdubs. In vijf dagen stond het hele album erop. Voor mij was het één van de beste opname-ervaringen die ik ooit heb gehad.”

De video van ‘Letter To You’ staat hieronder; de pre-order hier.

Bruce Springsteen - Letter To You (Official Video)

 

‘Letter To You’
Op ‘Letter to You’ staan negen nieuwe Springsteen-songs en drie opnames van niet eerder uitgebrachte nummers uit de jaren ‘70: ‘Janey Needs a Shooter’; ‘If I Was The Priest’ en ‘Song for Orphans’.

Een indrukwekkend lijstje namen vergezelt The Boss op zijn nieuwe album: Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano en Jake Clemons werkten mee. ‘Letter To You’ werd geproduceerd door Ron Aniello en Bruce Springsteen zelf, gemixt door Bob Clearmountain en gemasterd door Bob Ludwig.

Tracklist Bruce Springsteen & the E Street Band – Letter To You
1. One Minute You’re Here
2. Letter To You
3. Burnin’ Train
4. Janey Needs A Shooter
5. Last Man Standing
6. The Power Of Prayer
7. House Of A Thousand Guitars
8. Rainmaker
9. If I Was The Priest
10. Ghosts
11. Song For Orphans
12. I’ll See You In My Dreams

Bruce Springsteen Online : https://brucespringsteen.net/


Ook op Blues Magazine ...