Dit najaar komt broeder Dieleman met een langverwacht nieuw album, ‘Komma’. Het is alweer drie jaar geleden dat de boomlange man met open armen uit Middelburg zijn laatste album ‘Uut De Bron’ uitbracht. Na zijn eerdere albums, soundtracks en EP’s is ‘Komma’ nu iets echt anders. Komma wordt uitgebracht op 7 september via Snowstar Records. Na release van het album gaat broeder Dieleman op tour door Nederland. Tickets zijn nu te koop.

De muziek en beelden vormen samen een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten. ‘Komma’ is een waar kunstwerk geworden, waarbij de muziek en de fotografie je meevoert naar het gebied waar broeder Dieleman leeft en zijn muziek schrijft.

‘Komma’ gaat over het krekengebied van het Land van Axel. Naast een liedjesplaat, ingespeeld met band, bevat dit kunstwerk een tweede plaat. Hierop staat een instrumentale ode aan één specifieke kreek: ’t Gat van Pinte. Het fotoboek bevat naast de teksten van de liedjes, ook foto’s van het krekengebied. De foto’s en de muziek zijn het resultaat van twee jaar lang zwerven langs de oevers ergens tussen pakweg Zaamslag en Spui.

Dit wordt de mooiste Snowstar release tot nu toe, door de bijzondere vorm. Alles wordt hand genummerd in gelimiteerde oplage (500 op dubbel-lp-boek en 500 op dubbel-cd-boek).

broeder Dieleman – Komma
Format: 2CD – 2Vinyl – Fotoboek
Label: Snowstar Records
Releasedatum: 7 september 2018

Website: broeder Dieleman

Tourdata:
30-09 Kapel van St Maarten, Hoogelande
12-10 Kantine Walhalla, Rotterdam
14-10 Paradiso, Amsterdam
25-10 EKKO, Utrecht
27-10 De Rozenknop, Eindhoven
02-11 Bleyenberg, Den Haag
15-11 Lutherse Kerk, Groningen
16-11 Statenzaal, Zwolle


Ook op Blues Magazine ...