brian setzer hmh concert

Brian Setzer brengt unieke rock ‘n roll show naar Nederland

Gitarist/zanger en veelvoudig Grammy Award winnaar Brian Setzer komt op 16 juli met zijn Rockabilly Riot! show naar Nederland. Brian Setzer, ook bekend als zanger/gitarist van de Stray Cats, geeft deze dag (uitgezonderd een enkele festivalshow elders in Europa) zijn énige volledige Europese concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De kaartverkoop start aanstaande donderdag (18 februari) om precies 10 uur in de ochtend via Ticketmaster.

Brian Setzer is vandaag de dag de grootste rock ‘n roll ster ter wereld en is door jaren heen steeds zeer invloedrijk binnen de popmuziek geweest. In de jaren ’80 was hij met zijn band de Stray Cats verantwoordelijk voor een wereldwijde rockabilly revival en scoorde wereldhits als Rock This Town, Runaway Boys en Stray Cat Strut. Na de Stray Cats richtte Setzer zijn rock ‘n roll bigband op. Met dit Brian Setzer Orchestra sleepte hij Grammy Awards binnen en zette de trend voor andere artiesten om met een big band te gaan spelen. Daarnaast heeft Brian Setzer altijd zijn eigen rock ‘n roll band behouden.

Op 16 juli komt Brian Setzer voor het eerst in enkele jaren terug naar Nederland om met met zijn unieke Rockabilly Riot! de Heineken Music Hall ondersteboven te spelen met zijn knallende rock ‘n roll en uiteraard het nodige Stray Cats repertoire!

brian setzer

Brian Setzer
16 juli 2016
Heineken Music Hall, Amsterdam