Brainbox
P60, Amstelveen
15 januari 2010

Ingestuurd door Hans Eggink & Ben

“En daar zijn we weer” was de opener van Kaz Lux. Alsof ze (n)ooit weggeweest waren en als vanouds ging de Band “los” met ‘Baby, what you want me to do’.

Meteen stond ik ( Ben ) als knul van 17 ademloos mee te zingen en deze “ The Best of show “ zit nog steeds in mijn hoofd en in mijn lijf. De eerste 3 kwartier gingen veel te snel. ‘Dedicated to you’ was prachtig, maar ook wat nieuwe nummers. Dat was even wennen. Nee, hè! We wilden oud, alles van vroeger, niks nieuw en we hoopten op de show na de pauze.

Nu, die show kregen we. Daar kwamen we voor. De nieuwe nummers waren ook kwaliteit, maar we wilden die OUDE. Brainbox bewees dat het nog eenzaam is aan de top. En we hadden die lp van 1969 in het hoofd met die prachtige hoes!

Het was super in de pauze dat er CD’ s voor € 15,- werden verkocht, waarvan € 5,- ging naar Giro 555 voor de hulp aan de aardbeving in Haïti. Helaas hebben wij deze CD niet kunnen bemachtigen en weten dus ook niet wat voor CD het was!! Maar Kaz was er in ieder geval blij mee, dat ze allemaal verkocht waren en bedankte iedereen!!!

Na de pauze was de band opgewarmd, ingespeeld en ongenaakbaar. Ze bewezen dat ze een legendarische band zijn met een Oeuvre wat eigenlijk cultureel erfgoed is.

‘Sea of delight’ werd prachtig uitgevoerd, maar ook ‘Summertime’ en ‘Reason to believe’ werden gespeeld als juweeltjes, net als ‘Doomsday Train’ en ‘Smile ( old fiends )’. Jan Akkerman werd niet gemist : de Queljoe is een geweldige gitarist. De bloeddruk steeg, het was teveel van het goede, maar gelukkig werd ‘Mobilee’ ( instumentaal ) zo rustig en mooi ingetogen uitgevoerd dat we weer even op adem konden komen.

Kaz zei nog dat er 2 nummers in de top 2000 stonden. Schande. Het prachtige ‘Down Man’ moet op 1. Weg met die Rapsody en dat Hotel in Californie. Ons erfgoed ‘Dark Rose’ op nummer 2 en dan met die geweldige strakke drumsolo van Pierre van de Linden.

De toegift was ook heerlijk met ‘Gloria’ van Van the Man ( Morrison ) en nogmaals ‘Doomsday Train’ = met welke betekenis 2x gespeeld ???

Ja, er werd pophistorie in P60 in Amstelveen geschreven en de kalende en grijzende fans hebben genoten en de jonge medewerkers van P60 stonden tussendoor ook te dansen en te headbangen!

Kaz, Rudie, John, Pierre en Cees: Zet hem op en speel in 2010 de daken van de concertzalen.

De critici zullen wel weer van alles bedenken om kritiek te leveren. Dat dit, dat zus en zo niet goed is, maar laat die lui maar kletsen. Daar zijn ze goed in, maar JULLIE waren fantastisch!!!!!!

Zonder woorden een 2tal HandMade tubes van Brainbox in P60!

Ingestuurd door freddie ‘gig’ vialle

mobility by Brainbox @ P60

summertime by Brainbox @ P60

Website Brainbox : www.brainboxmusic.nl


Ook op Blues Magazine ...