Ry Cooder – Meester in de schaduw: de allereerste biografie

Ry Cooder coverKent u Ry Cooder? Amerikaanse gitarist en songschrijver. Maatschappijkritische verhalenverteller en hedendaagse Woody Guthrie. Verkocht met Buena Vista Social Club negen miljoen platen. Won zes Grammy’s voor evenzoveel albums. Hielp met zijn trendsettende soundtrack Wim Wenders’ film Paris, Texas aan een Gouden Palm in Cannes. Keith Richards vertelt over die Cooder: ‘Ik heb gepikt van die man wat ik maar kon.’ De Rolling Stone is lang niet de enige.

En toch blijft Ry Cooder bij het grote publiek een nobele onbekende. Met deze allereerste biografie probeert muziekrecensent Wouter Bulckaert dat recht te zetten. En hoe!

Ry Cooder. Meester in de schaduw is een pageturner vol scherpe dialogen, snedige anekdotes en verrassende verhalen. Een feest voor liefhebbers van Americana, film- en soundtrackfanaten, wereldmuziekaficionado’s en fans van verwante artiesten als Bob Dylan, Neil Young en The Rolling Stones.

Inkijken:

Colofon:

isbn: 9789462670891 · 2016 · paperback (15 x 22,5 cm) – 406p. · prijs: € 24.90

Auteur

Wouter Bulckaert is eindredacteur bij het onderwijsmagazine Klasse en recensent van muziekboeken.

ry-cooder-meester-in-de-schaduw-wouter-bulckaert

Boekvoorstelling

Het boek wordt voorgesteld op 14 december om 20u in boekhandel De Groene Waterman (Wolstraat 7, 2000 Antwerpen). De auteur leest voor uit het boek. Spindokter Wouter Kersbergen gaat in gesprek met de auteur. Klaas Tomme (Ides Moon), Tom Lauwaerts en Antoon Lamon brengen essentiële songs uit Cooders oeuvre.


Ook op Blues Magazine ...