Reizen door het land van de blues

Ontmoetingen in het diepe zuiden van de Verenigde Staten

Auteur: Johan Spin

reizen-door-het-land-van-de-blues

Reizen door het land van de blues is het verslag van een roadtrip door het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Een reis die door oostelijk Texas, Arkansas, Mississippi, Tennessee, Alabama en Louisiana voert. In 74 korte verhalen maakt de lezer kennis met de armste regio van Amerika, waar religie een hoofdrol speelt en het vrije wapenbezit een onaantastbaar recht is. En er hoeft maar iets te gebeuren of de aloude rassentegenstellingen laaien weer hoog op.

Reizen door het land van de blues gaat natuurlijk ook over de meest Amerikaanse muziek die er bestaat, de blues. Overal ter wereld wordt die muziek gespeeld, maar nergens is ze zo verweven met de mensen, de cultuur en de geschiedenis als in de Mississippi Delta. In bouwvallige juke joints en op kleinschalige festivals leeft de muziek voort die in deze regio werd geboren. En deze vruchtbare regio bracht niet alleen de blues voort, maar ook soul, gospel, rock ‘n’ roll, country…
De hele zuidelijke regio ademt een en al muziekgeschiedenis.

“Een aanrader voor alle Nederlanders die naar Amerika met vakantie gaan!”
— Theo Dasbach, directeur/eigenaar van het Rock & Blues Museum in Clarksdale Mississippi

“Een mooi reisverhaal met kennis van (muziek)zaken beschreven en een perfecte afwisseling tussen muziek en sociaal-maatschappelijke onderwerpen”

_____________________________

Armoede, rassenstrijd, wapenbezit, seks, religie, politiek, slavernij, burgeroorlog èn muziek, veel muziek: het komt allemaal aan bod in deze roadtrip.
_____________________________

240 pagina’s, waarvan 20 met kleurenfoto’s

ISBN: 9781367264489
www.yellowdog.nl
Bestellen via: boek@yellowdog.nl
Prijs: € 15


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.