Voor de tweede editie van Bock & Blues zal de Almelose binnenstad op vrijdag 18 oktober van 18.45 tot 01.00 uur in het teken van live blues staan. Op tien podia spelen artiesten uit binnen- en buitenland. Dankzij voldoende steun van sponsors is ook dit jaar het festival gratis toegankelijk en wordt Almelo langzaam maar zeker weer een begrip onder bluesliefhebbers.

Initiatiefnemer Robert Slim heeft, met Ruud de Jong en Toon Eppink (uitbaters van Proeflokaal België en De Stam), stappen gezet om het festival ten opzichte van vorig jaar verder te professionaliseren. Vroege Oogst uit Almelo tekende voor de media uitingen. Zo is er dit jaar een uitvouwbaar foldertje met het programma en een plattegrond met de locaties. Zodat ook de van heinde en verre komende bezoekers de route eenvoudig kunnen volgen.

Johnny Mars & Michael Roach
Michael Roach

De traditionele zwarte blues staat bij Slim hoog in het vaandel. Hij tourt al jaren rond met artiesten die uit Amerika overkomen en ook voor deze aflevering van het festival staan Amerikaanse artiesten op het programma: Anthony ‘Big A’ Sherrod, Boo Boo Davis, Michael Roach en Kevin Burt met Blind B And The Visionairs.

Anthony Sherrod (c) Christophe Losberger

Zanger-gitarist Anthony Sherrod maakt in Almelo zijn Nederlandse debuut. Hij komt uit Clarksdale, Mississippi, de stad die min of meer het kloppende hart van de Delta bluesscene is. Hij is te zien in de documentaire ‘We Juke Up In Here!’ en is met zijn formatie Big A & The All Stars de huisband van Red’s Lounge in Clarksdale, één van de bekendste juke joints in het Diepe Zuiden.

Ook Kevin Burt (zang, gitaar, harmonica) is voor het eerst in Nederland. Vorig jaar was hij winnaar van de International Blues Challenge in Memphis, ook wel ’the world’s largest gathering of bands’ genoemd.

Uit eigen land komen Sugar Boy & The Sinners, Herbie Blues, Duketown Slim, Dee’s Honeytones, N.U.T.S., en de Smuggler’s Bluesband.

Naast de optredens in de cafés staat vanaf 20.25 uur in Theater Hof 88 de veelkoppige Etta James Experience op het podium. Hiervoor geldt een toegangsprijs van € 12,50 per persoon.

Deelnemende cafés aan Bock & Blues zijn: Ledeboer, ’t Hookhoes, Willem de Vierde, ’t Wetshuys, Nielz, The Shamrock, Proeflokaal België, De Stam, The Little Church en daarnaast Theater Hof 88.

Bock & Blues
Vrijdag 18 oktober
Binnenstad Almelo
Alle info is HIER te vinden
Bock & Blues op Facebook


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.