Bob Dylan & Mark Knopfler
woensdag 19 oktober 2011
Sportpaleis, Antwerpen

www.sportpaleis.be/nl

Bob Dylan & Mark Knopfler
donderdag 20 oktober 2011
Ahoy, Rotterdam

www.ahoy.nl

Bob Dylan en Mark Knopfler delen op woensdag 19 oktober het podium van het Antwerps Sportpaleis, een dag later, op donderdag 20 oktober 2011, zullen ze de Rotterdamse Ahoy aandoen!. Dit is de kans van je leven om op één avond twee van de grootste muzikanten van onze tijd aan het werk te zien. Mark Knopler zal de eerste gedeelte van het concert voor zijn rekening nemen gevolgd door Bob Dylan na de pause. Mark Knopfler is de voormalige lead gitarist en zanger van Dire Straits.

Bob Dylan

In de jaren tachtig haalt de band de hitparades met onwaarschijnlijk prachtige popsongs. Knopfler knoopt aan zijn Dire Straits-avontuur een opmerkelijke solocarrière vast en is tot vandaag nog altijd een van de meest populaire songwriters. Muziekliefhebbers en –kenners beschouwen Bob Dylan als één van de meest invloedrijke muzikant van de twintigste eeuw. Bob Dylan bracht sinds 1962 liefst 42 platen uit en speelde over heel de wereld meer dan 2.000 concerten.

“Blowing In The Wind“, “Like A Rolling Stone“, “Knockin ‘On Heavens Door“, “The Times They Are A-Changin‘“ … geen enkele andere kunstenaar kan een dergelijke lijst met hits voorleggen. Bob Dylan en zijn band nemen het tweede deel van de show voor hun rekening.

Bob Dylan en Mark Knopfler zijn sinds lange tijd terug samen op pad. In de late jaren zeventig speelde Mark Knopfler al als studiomuzikant op het album ‘Slow Train Coming’ van Bob Dylan en in 1983 co-produceerde hij Dylans album ‘Infidels’. Op 19 oktober prijken beide topmuzikanten weer samen op één affiche. Deze ‘double bill’ is absoluut een aanrader.

Tickets zijn er vanaf 60 euro, de voorverkoop voor deze unieke Double Bill Concert gaat van start op dinsdag 19 juli om 9 uur voor de show in Antwerpen, kaartverkoop voor de show in AHoy, Rotterdam start vrijdag 22 juli om 10.00 uur via: http://www.livenation.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Mark Knopfler

Speciaal voor deze tour heeft Mark Knopfler een unieke band samengesteld met Richard Bennett op gitaar, Guy Fletcher op de keyboards, Jim Cox op piano, John McCusker op viool, Mike McGoldrick op fluit, Glenn Worf neemt de bas voor zijn rekening en Ian Thomas zal als drummer de avond ondersteunen.

De als Robert Allen Zimmerman geboren Dylan, kan met recht een levende legende genoemd worden. Met nummers als “Blowin’ in the wind” en “The times they are a-changin’” vertolkte hij als geen ander de tijdgeest van de protestgeneratie in de jaren ‘60, maar zijn invloed op de popmuziek reikt veel verder dan dit bewogen decennium. Dylan behoort tot de meest invloedrijke muzikanten van de twintigste eeuw. Met zijn persoonlijke en poëtische teksten bracht hij de literatuur in de popmuziek en is hij een inspiratie voor vele generaties na hem.

Mark Knopfler vestigt zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits. In 1996 start hij met ‘Golden Heart’ een eveneens succesvolle solocarrière die al meerdere gouden albums telt. In Rotterdam treedt Knopfler op met zijn band bestaande uit Richard Bennett (gitaar), Guy Fletcher (keyboards), Jim Cox (piano), John McCusker (viool), Mike McGoldrick (fluit), Glenn Worf (bas) en Ian Thomas (drums).


Ook op Blues Magazine ...