Bob Dylan

BOB DYLAN. HET VERHAAL ACHTER ALLE SONGS.

Bob Dylan compleet is een reis van het begin naar het meest recente verleden van een muzikant die niet meer weg te denken is uit zowel de muziek- als wereldgeschiedenis: songwriter Bob Dylan. Onderweg stoppend bij albums en outtakes, films en concerten – alles gebaseerd op interviews met de songwriter zelf en de muzikanten, producers en bekenden om hem heen – krijgt de lezer het complete verhaal achter alle 492 songs. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met zowel iconische als onbekendere foto’s van de beste fotografen uit de rockscene. Een bijbel die het waard is om keer op keer uit de kast getrokken te worden bij het beluisteren van de klassieke liedjes.

Boekspecificaties

Bob Dylan compleet
Het verhaal van de 492 songs

Euro 49,95 (Introductieprijs)
(vanaf 1 februari 2017 € 59,95)

Philippe Margotin, Jean-Michel Guesdon

978 94 625 8154 8
704 pag.
20,5 x 27 cm
Circa 350 afbeeldingen in kleur en zwart-wit
Gebonden

Meer informatie

Dit boek verschijnt op 12 september 2016

Bob Dylan

In januari 1961 laat een negentienjarige jongen zijn ouders in de Midwest wachter om een muzikale carrière in Greenwich Village, New York te beginnen. Acht maanden later neemt hij zijn eerste LP op. Titel: Bob Dylan. Ruim vijftig jaar later verschijnt Shadows in the Night, een ode aan de Great American Songbook. In die vijftig jaar daar tussen in verschenen 35 studioalbums, waaronder klassiekers als The Freewheelin’ Bob Dylan, Blood on the Tracks, Time Out of Mind en Tempest. Maar ook singles, soundtracks, samenwerkingen en de beroemde Bootleg Series.

Bob Dylan compleet is een uitgebreid en onmisbaar overzicht van een muzikale carrière die dit jaar werd en wordt gevierd met de 75ste verjaardag van Bob Dylan, een nieuw album en een optreden op het festival Desert Trip met o.a. Paul McCartney en The Rolling Stones (het grootste klassieke rockevenement sinds Woodstock). Daarbij wordt Dylan al een aantal jaren als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Literatuur genoemd.


Ook op Blues Magazine ...