Maandag 17 oktober reist de legendarische Nederlandse blueszanger Oscar Benton af naar Parijs voor repetities en opnamen voor het zeer populaire Franse Tv-programma “Les Annéés Bonheur”. Hij zingt “Bensonhurst Blues” waarmee hij in de tachtiger jaren een miljoenenhit had in Frankrijk en omringende landen. Uitzending is prime time op zaterdagavond 5 november 2011 om 20:00 uur, France 2.

In het programma al zijn veel sterren te bewonderen geweest. Phil Collins, Bonnie Tyler, Hermes House Band, Christina Aquilera, Boney M en Michel Fugain zijn slechts enkele namen uit de illustere rij die voor miljoenen kijkers in de spotlights hebben gestaan. In deze aflevering zal Oscar ondermeer gezelschap krijgen van Holly Johnson die met Frankie Goes to Hollywood een wereldhit had met “Relax” en deze live zal uitvoeren.

Ondanks zijn iets oudere leeftijd maakt Oscar een druk jaar door. In de lente is een nieuwe CD/DVD box ”Oscar Benton is Still Alive” uitgekomen, een registratie van zijn afscheidsconcert waarop “Bensonhurst Blues” uiteraard niet ontbreekt. Ook nu is zijn vriend Alain Delon, die het nummer in zijn film Pour la Peau d’un Flic heeft gebruikt, héél enthousiast over deze CD/DVD box. En in april is Oscar Benton als eerste blueszanger opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame, samen met wijlen Harry Muskee. Manager en Mental Coach Ren Groot begeleidt de zanger naar Parijs.

Meer informatie over Oscar Benton is te vinden op www.oscarbenton.nl

Dutch Blues Awards


Ook op Blues Magazine ...