BLUESWANDELING IN DE WIJKSE BINNENSTAD

In samenwerking met café Ome Ko, stadsbrouwerij de Dikke en Bax Lederwaren organiseert Blues in Wijk op vrijdag 15 april een groots opgezette blueswandeling. De wandeling stond in 2020 al op het programma, maar werd vanwege de Corona-pandemie gecanceld.

Tijdens de wandeling wordt de link gelegd tussen het zware bestaan van de Afro-Amerikanen in het zuiden van de VS en het verarmde Wijk bij Duurstede uit het midden van de 20e eeuw. Verarmd, op zichzelf, gezamenlijk knokkend voor het bestaan. Een mengeling van echte Wijkse verhalen en de bluesmuziek. Gidsen leiden de deelnemers door de binnenstad, ras-Wijkenaren vertellen hun verhalen en muzikanten spelen blues.

Om 19.30, 20.00 en 20.30 uur beginnen de wandelingen vanuit café Ome Ko. De wandeling is minder geschikt voor personen die niet goed ter been zijn. Rond 22.00 uur is iedereen terug voor een spetterende afterparty met de Thomas Toussaint Band.

Maximaal 90 deelnemers kunnen aan de blueswandeling deelnemen. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kosten wandeling & afterparty €12.50. E-tickets te koop via www.bluesinwijk.nl. Vanaf 22.00 uur binnenlopen bij de afterparty kan natuurlijk ook. De entree is dan €7,50.

Blueswandeling Wijk bij Duurstede 15 april


Ook op Blues Magazine ...