Bluestraffic Live met Italiaanse topper

De 21 editie van Bluestraffic Live (14 december) sluit dit jaar af met een heuse topper, de Italiaanse gitarist Enrico Crivellaro heeft een palmares om U tegen te zeggen en stond op alle grote podia in de wereld tussen grootheden als B.B. King, John Lee Hooker, Mose Allison. Van Nederlandse makelij zijn de Detonics die met hun aanstekelijke Chicago Blues de stemmig er ongetwijfeld in weten te krijgen. Een regionaal tintje heeft de band in het cafe; de Supersonics. Ze maken razendsnel furore en weten overal de tent in beweging te zetten. Bij Bluestraffic zal het niet anders zijn.

Enrico Crivellaro
Diverse awards wist hij binnen te slepen met zijn gitaarspel waardoor hij vergeleken werd met grootheden als Duke Robillard, Ronnie Earl en Junior Watson. Geboren in het Italiaanse Padova maar in Los Angeles wist hij met zijn gitaarspel zoveel indruk te maken dat hij een veelgevraagde muzikant werd. Wat voor stijl het ook is, Soul, Jazz, Country, Funk hij kan het allemaal. En blues helemaal!
James Harman, Lester Butler, Jeff Healey, Janiva Magness, Jason Ricci, Brian Tempeton, Finis Tasby o.a. maakten gebruik van zijn diensten en dat kwam zijn reputatie dan ook zeer ten goede. De bescheiden Italiaan wordt dan ook als een van de meest technisch begaafde gitaristen in bluesland beschouwd. Hij heeft slecht enkele shows in Nederland en wordt begeleid door Mike & the Mellotones.

Detonics…a shot of West Coast Blues!

Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote bluespubliek aanslaat blijkt wel uit de dampende optredens op internationale gelegenheden en festivals.
De hoge kwaliteit en verfrissende performance is ook door internationaal gerenommeerde vakjury’s erkend: Detonics heeft in 2016 de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de European Blues Challenge. Daarbij hebben de vijf heren in 2017 zelfs de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt!
Geïnspireerd door de vroege West Coast blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of slow blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren. “Detonics” are ready to rock!

Supersonics
“If you’re not doing something different, you’re not doing anything”
Deze uitspraak van Sam Philips van de Sun Studio in Memphis is de lijfspreuk van de Supersonics. Een eigenzinnige band die een heel eigen koers vaart binnen de Rock & Roll. Al is dat misschien ook weer te beperkt want de paden van de Supersonics gaan verder, blues, country, rockabilly. Met het heerlijke gitaargeluid van een Gretsch en een Telecaster, de stevige drums en die fraaie contrabas. Party Time!

Genoeg om op 14 december weer af te reizen naar “de Wieksjlaag” in Beringe, waar de deuren om 19.30 opengaan.
Voor €12.50 bent u verzekerd voor een gezellig avondje met een topaffiche!


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.