Bluesroute Helmond vindt plaats op 29, 30 en 31 oktober. Alle 52 optredens zijn gratis bij te wonen. Niet minder dan bands uit 11 landen zijn op 1 van de 16 podia te bewonderen. Nieuw dit jaar is ook de Bluesroute-infostand aan de Steenweg 5 te Helmond.

Bluesroute Helmond 2021 - poster / line-up

BLUESROUTE HELMOND 2021

YES!!!!! Het mag weer! Bluesroute 2021 is een feit! Eindelijk überhaupt weer een bluesfestival want wat hebben we een geduld moeten hebben.

De organisatie kreeg eind september groen ligt van de gemeente om Bluesroute Helmond door te laten gaan. Met slechts een week of 4 à 5 voor de boeg was het een schier-onmogelijke taak om alles in goede banen te leiden zodat eind oktober Bluesroute Helmond weer van start kon gaan. Heel even was er twijfel of we het wel rond konden krijgen met zo’n kleine organisatie en zo weinig tijd. Alle locaties moesten opnieuw benaderd worden, alle bands moesten opnieuw benaderd worden. Maar op de vraag “Gaat het door?”, konden we maar 1 antwoord geven, namelijk: “Het moet!”

Wat staat er deze tiende editie op het menu? Het jubileum wordt gevoerd door minstens 50 bands uit maar liefst 11 verschillende landen op niet minder dan 16 speelplekken / podia. Daarmee is Bluesroute Helmond één van de gratis bluesfestival van de Benelux.

Nieuw dit jaar is dat er een Bluesroute-infostand is. Deze info stand is gesitueerd in Westende, naast restaurant Sicilia. Hier zijn deze Bluesroute-boekjes verkrijgbaar, hier is algemene informatie beschikbaar en voor diverse merchandise kan men hier terecht. Nieuw zijn dit jaar ook de locaties Borrelbar De Haven en Lambertuskerk.

Wat kunnen we als organisatie nog als advies meegeven aan de bezoekers? Zorg dat je weet welke bands je moet zien, houdt ruimte in je schema voor spontane ontdekkingen, indien je met een gezelschap bent, schroom je niet om de groep tijdelijk te verlaten, drink voldoende, zorg voor veilig vervoer naar huis.

Met zoveel mooie cafetaria’s, lunchrooms en restaurants, kan je je lunch of diner gewoon tussen de bands door plannen. Reserveren kan soms wel erg handig zijn. Wil je helemaal de Blues-experience ten volle benutten, dan kunnen de ‘luxe-paarden’ bij één van de hotels terecht in Helmond, waarmee het festivalgevoel helemaal geoptimaliseerd wordt (zelfs ook al kom je uit Helmond of omgeving).

De organisatie wenst alle bluesfans en muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland een mooie blues-ontdekkingstocht en veel bluesgenot toe tijdens deze 10e editie van Bluesroute Helmond.

Informatie: www.bluesroutehelmond.nl


Ook op Blues Magazine ...