Laurence Jones vervangt Robert Finley op 35e Bluesrock Festival Tegelen – 1 september 2018

Laurence Jones @ Holland International Blues Festival 2018 Grolloo

LAURENCE JONES VERVANGT ROBERT FINLEY OP BLUESROCK FESTIVAL

Robert Finley heeft helaas het optreden op de 35e editie van het Bluesrock Festival in Tegelen moeten annuleren maar de organisatie kan met trots meteen een meer dan waardige vervanger presenteren: Laurence Jones zal de vrijgekomen spot, voor afsluiter Walter Trout, invullen. Kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Laurence Jones wordt De toekomst van de Blues genoemd. En dat is niet voor niets, hij won diverse grote awards en verkocht wereldwijd al meer dan 50.000 albums. Radio BBC 2 noemt hem ‘een ster in wording’ en bij de Britsh Blues Awards in 2014, 2015 en 2016 werd de nu 26-jarige gitarist opgenomen in de Hall of Fame in de categorie ‘Young Artists of The Year’. Vanuit uit alle lagen binnen de muziek industrie wordt zijn carrière aandachtig gevolgd; pers, organisatoren, diverse muzikanten en natuurlijk zijn fans volgen iedere stap op de voet. Afgelopen maart kwam zijn vijfde album The Truth uit. Daarover zegt hij zelf: op ‘The Truth’ ga ik een kant op die ik altijd al wilde; die van de cross-over blues. Mijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix slaagden erin om bluesmuziek toegankelijk te maken voor de massa, iets wat ik met dit album ook voor ogen heb. Ik kan niet wachten om ‘The Truth’ aan iedereen te laten horen!” Laurence Jones staat volgende maand op het North Sea Jazz festival en in september in Tegelen op het podium.

Eerder maakte de organisatie de komst van afsluiter Walter Trout, Nederlands oudste muziekband Bintangs, KING KING, Ben Miller Band, Tami Neilson en openingsact namens Stichting Popmuziek Limburg Stompin’Grouds bekend.

Bluesrock Festival Tegelen 2018

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 39,00 (excl. € 3,90 servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 45,00. De voorverkoop is reeds gestart via www.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,60 cpm) en alle Primera winkels. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine, Tegelen: Café de Witte en The Read Shop, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en in Oost Souburg: Pedaal Produkties.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de vierendertig edities die volgden passeerden meer dan 72.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 249 optredens plaats waaronder zesmaal Guy Forsyth en driemaal Rory Gallagher, Walter Trout, Barrelhouse, The Hoax, Ten Years After en Julian Sas. In de afgelopen jaren is het festival één van de langst lopende en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.

BLUESROCK FESTIVAL TEGELEN
ZATERDAG 1 SEPTEMBER 2018
OPENLUCHTTHEATER DE DOOLHOF TEGELEN

Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl


Ook op Blues Magazine ...