BluesNight terug in Roermond!

Roermond krijgt weer een volledige BluesNight in Cultuurfabriek ECI op zaterdag 15 april 2017!

Nadat de Blues- en JazzNight na 10 jaar in 2008 opgingen in RoermondSwingt! is Roermond nooit verstoken gebleven van de blues, met name in café De Weegbrug bij de helaas veel te vroeg afgelopen jaar overleden
‘BluesMama’ Truus Janssen leefde de blues voort. Ook bleef de blues samen met Jazz en Soul een hoofd-ingredient in de programmering van het gratis toegankelijk festival RoermondSwingt! Vanaf nu echter wordt Roermond weer voor de echte bluesliefhebbers getrakteerd op een ‘echte’ BluesNight zoals we die jarenlang in TheaterHotel de Oranjerie hebben mogen beleven.

De BluesNight biedt een gevarieerd programma met een mooie mix van jonge – en gearriveerde bands met o.m. Nederlands meest succesvolle bluesband ‘BARRELHOUSE

Barrelhouse viert haar 40-jarige bestaan met een tour door Nederland, Duitsland en Belgie en presenteerd ter gelegenheid van hun nieuwe zeer goed ontvangen nieuwe CD ‘Almost There’. Barrelhouse’ ervaren rotten spelen alsof hun leven er van af hangt met een tomeloze energie en geinspireerdheid als van jonge honden. Een jarenlange muzikale en persoonlijke vriendschap klinkt door in de zo herkenbare hecht stampende, soms fragiel gevoelige sound van Barelhouse. In 1999 speelden ze op de eerste BluesNight in TheaterHotel de Oranjerie en nu spelen ze op de eerste BluesNight in de ECI.

Verder op het programma 15 april 2017 in de ECI Cultuurfabriek: blues met invloeden van Country, Rockabilly en Americana van het Dry Riverbed Trio, jump, swing & Chicago blues van Big Ritch & the Blacksmith Company en last but not least The Harmony Two Tones. The Harmony Two Tones speelden jaren geleden ook al op de BluesNight en hebben in de tussentijd nog niks aan blueskracht ingeboet. Integendeel! gitarist Ernesto Zvar en zijn kompanen zijn na een korte pauze weer terug op de Europese podia en zaterdag 15 april op de BluesNight in de ECI in Roermond.

Organisatie is in handen van de ECI Cultuurfabriek i.s.m. Stichting Jazzin’ Roermond en meer info vind u via www.ecicultuurfabriek.nl en www.bluesnight.nl. Aanvang 20.00 uur en de entree is € 18,- in de voorverkoop en € 22,50 aan de avondkassa.

Een jarenlange traditie in ere houdend is er op 14 april aan de vooravond van de BluesNight in de ECI de BluesNightBefore, live blues in een groot aantal cafés in de binnenstad van Roermond. Aanvang plusminus 21.30 en overal entree gratis!