BluesMotel
MP3, Amsterdam
25 september 2009

Door Frank van Engelen

Heel kort dag, hoorde ik van gitarist Micha Sprenger, dat BluesMotel een optreden zou gaan doen op vrijdag 25 sept in MP3 in Amsterdam. De band die eerst zou gaan spelen was “Powerplant”, een soortement van Seventies Rockband, met ook eigen ideeen, maar ook invloeden van led Zeppelin en Deep Purple. Een en ander was wel heel vermakelijk om te zien, hoewel het geluid naar mijn idee veel te hard was, waardoor gitaar partijen niet altijd even goed te horen waren vond ik. Enfin na zo’n twee setjes was er een korte pauze, en de mannen van de Bluesband “BluesMotel” maakte zich op voor een dampende set, wat overigens wel laat begon, en voor niet vooral te veel publiek. De ruimte was een soortement van Poppodium (heel donker) en aandoend als een soort The last Waterhole, heel relaxed dus.

Kevin en zijn mannen, gaven een set weg waarin klassiekers naar voren kwamen als Hoochie Coochie Man, en ook I Just Wanna make Love To You, en dat ging er allemaal goed in. De mannen speelden gelukkig ook niet zo heel hard, maar lekker bedeesd op een aanvaardbaar volume. Ik hoorde echter ook een aantal hiaten, met name dat gitarist Micha niet helemaal af en toe bij de les was, en een beetje dromerig over kwam, en Kevin die het vooral ook heel warm had, ook niet helemaal helder was leek wel. Sjors(ac. guitar), legde daarom wel heel veel mooie tapijtjes neer, met af en toe Wah Wah pedaal in zijn begeleidingen. Drummer Frank hield alles goed bij elkaar, maar was niet echt heel fel. Het publiek, deed nou niet echt moeite om uit zijn dak te gaan, maar toen de band Stones nummers ging doen o.m Jumping Jack Flash, toen werd er lekker gedanst, en dat ging er dus goed in.

Het mondharmonica spel van kevin was erg goed, mar qua geluid niet altijd even goed te horen, want de microfoon stond niet helemaal goed afgesteld, en was daardoor, enigzins wat schel, maar dat doet niets aan de kwalitieit van het spelen af. Kevin heeft vooral een erg goede stem, hoewel hij wel naar 2 sets behoorlijk schor is, en het best komt ie uit in pracht ballads als Sitting On The Top Of The World, absoluut een sternummer van deze band. Het vuur ontbrak een beetje in het nummer BooM Boom, Out Goes the Light, wat normaal behoorlijk knalt. Ja, twee kanten dus dit optreden, maar altijd goed om de boys aan het werk te kunnen zien, want aandacht verdienen ze, zonder meer, luister maar eens naar de prachtige bas lijntjes van Hans Wiellaert, helemaal goed. Ja, de boys komen er wel hoor, no doubt about it. het wachten is op hun eerste cd, en in de tussentijd, zeker de jongens gaan zien, en volgens mij kan dat toch wel vrij regelmatig hoor. BluesMotel, zeker een band die mee gaat tellen, en eigenlijk voor mij al doet. Keep them Alive

De avond werd dan ook nog eens besloten met een jam, waarin vooral Freek van die Rockband zijn gitaarkunsten even goed kon etaleren en lkker in duel kon gaan met Micha, en verder Arnoud-drums, Micha–guitar, Hans-bass,bluesey frank-vocals, en ook Kevin nog even hun beste beentje voor zetten, met nummers als Love In vain, Honky Tonk Woman, Ain’t Nobody’s business en anderen. De barkeeper genoot ervan en ook de laatste der Mohikanen die nog aanwezig waren, Voor herhaling vatbaar lijkt me wel, dus see you another day at MP3 en binnenkort speelt dan mijn band ook, “Bluesiana fever” dus.

Website BluesMotel : www.bluesmotel.nl


Ook op Blues Magazine ...