Blues Playlist - listen on Spotify

Samenstelling Jos Verhagen

De bluesmagazine weekly playlist, is een gevarieerde lijst met aandacht voor de favoriete muziek van de luisteraars. Er is verder muziek met een link naar Bluesmagazine (releases, recensies, concert reviews) en daarna is de keuze gigantisch. De playlist is voor de luisteraar, naast het lezen van Bluesmagazine en ander Blues websites, een manier om nieuw artiesten en hun muziek te leren kennen.

Heb je een favoriete bluesnummer of een tip, blijf je favoriete muziek insturen door een mailtje te sturen naar bluesmusicmagazine@gmail.com
Vijf inzenders komen in de nieuwe playlist.

De inzenders van deze week:
1: The Hoax – Bones
2: Kat Riggins – Blues is my business
3: Jimmy LaFave – Going home
4: J.D. Simo – Never get out of this blues alive
5: Stevie Ray Vaughan – Tin Pan Alley

De Bluesmagazine’s highlights: Eric Gales, Katie Henry, Vendetta drive, Ben Reel, Tom Principato

Om wat aandacht te geven aan sub genres binnen de blues, na de Nederblues ditmaal aandacht voor garage blues. De derde plaats van de Black keys in de jaarlijst van 2021 geeft aan dat veel blues liefhebbers dit sub genre kunnen waarderen. In de playlist van deze week 5 garage blues bands met naast the Black keys, de grondleggers van het genre Blue Cheer, de Belgisch Boogie beasts, The Picturebooks (Duitsland), The Cold Stares (USA) en de Nederlandse band Electric Hollers.


Ook op Blues Magazine ...