Blues Playlist - listen on Spotify
Samenstelling: Jos Verhagen

Bluesmagazine’s weekly playlist is een gevarieerde lijst met onder andere tips van de luisteraars. Er is verder muziek met een link naar Bluesmagazine (releases, recensies, concert reviews) en daarna is de keuze gigantisch. De playlist is voor de luisteraar, naast het lezen van Bluesmagazine en ander Blues websites, een manier om nieuw artiesten en hun muziek te leren kennen.

Deze week weer mooie tips van luisteraars binnengekregen. Heb je een favoriete blues nummer of een tip, blijf ze insturen door een mailtje te sturen naar bluesmusicmagazine@gmail.com.
Vijf inzenders komen in de nieuwe playlist.

De inzenders van deze week:
1: Lauren Anderson – What if
2: John Campbelljohn – 30 dirty women
3: Nick Moss – Love me
4: Dan Patlansky – big things going down
5: Melissa Etherigde – For the last time

Het was voor muziekliefhebbers een trieste week, Jan rot, Arno Hintjes en blues gitarist Guitar shorty (87 jaar) ontvielen ons deze week. In de Bluesmagazine highlights, als herinnering, een mooi nummer van Jan Rot en Arno Hintjens en Guitar shorty. Van de laatste drie nummers uit zijn omvangrijke oeuvre.

1: Jan Rot – Niets aan de hand
2: Arno hintjes – Dancing like a goose
Guitar Shorty
3: Hey mister president
4: Texas women
5: Let my guitar do the talking

Guitar shorty zal mij altijd bijblijven, politiek geëngageerd, zijn song Hey mister president is al jaren een van mijn favoriete blues tracks. Zijn overlijden deed me in de historie duiken op zoek naar andere beroemde en inmiddels overleden blues gitaristen. Gitaristen waarvan we de muziek nog elke dag draaien, die onvergetelijk blijven. De blues houd van zijn helden. In de playlist van deze week een compilatie met o.a.de vier Kings; BB, Albert, Freddie en Eddie, hoewel die laatste in een nummer van Koko Taylor, hij was haar vaste gitarist.

Veel luisterplezier…


Ook op Blues Magazine ...