Op zaterdag 2 april vindt het ‘Blues Festival’ plaats bij Roepaen Podium in Ottersum. Het voormalige klooster wordt omgetoverd tot een ware blues tempel waar nationale én internationale acts hun opwachting zullen maken. Zo komen onder meer Boo Boo Davis (USA), Little Steve and The Big Beat en The Goon Mat and Lord Bernardo (BE) naar het festival. Ook is er veel rand programmering, waaronder bijvoorbeeld een workshop sigaardoos gitaar bouwen.

Poster Bluesfestival

Blueslegende Boo Boo Davis op Bluesfestival bij RoepaenOp zaterdag 2 april vindt het ‘Blues Festival’ plaats bij Roepaen Podium in Ottersum. Het voormalige klooster wordt omgetoverd tot een ware blues tempel waar nationale én internationale acts hun opwachting zullen maken. Zo komen onder meer Boo Boo Davis (USA), Little Steve and The Big Beat en The Goon Mat and Lord Bernardo (BE) naar het festival. Ook is er veel rand programmering, waaronder bijvoorbeeld een workshop sigaardoos gitaar bouwen.Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever uit de Verenigde Staten die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op het zware leven in de Mississippi Delta. Dit leverde hem gedurende zijn lange carrière al vele prijzen en successen op. Volgens Boo Boo moet de blues rauw en ruig zijn. En dat is het ook. Vuile, ranzige en vettige oerblues met veel emotie.Neem de blues, voeg er een dikke blazerssectie aan toe, gooi er wat soul doorheen en je krijgt Little Steve & the Big Beat. Met vurig gitaarspel, sterke vocalen en een gierende saxofoon. Een strak ritme hierbij opgeteld maakt een traditionele bluessound die tóch eigentijds klinkt.

The Goon Mat and Lord Bernardo (BE) is een wild dampende garagerock- duo uit het Belgische Luik, welke Boogie ’n Roots en Rock ‘n Blues tot één kick-ass geheel mixen. Doordrenkt van adrenalline en alcohol en met een héél vuil randje. The Goon Mat is met zijn gitaar, drums en zang al een band op zich. De hoofdrol is weggelegd voor Lord Benardo, een genie op de mondharmonica, die verantwoordelijk is voor de ultieme bluesy twist!Big Bo speelt met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, ‘cigarbox’ gitaar, hi-hatt en bassdrum. Deze one-man-band speelt naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers waarbij onversneden en doorleefde Deltablues de boventoon voert.

Robert den Hartigh speelt inmiddels bijna 25 jaar roots, folk en countryblues. Naast het doorleefde Americana geluid wat zijn eigen songs kenmerkt, vertolkt hij Mississippi Delta Blues, ‘hillbilly’-songs uit het diepe zuiden van Amerika en andere traditionele rootsmuziek. Met toewijding voor traditie en recht uit het hart.Volgens Jan Mittendorp, de man achter Mixendorp, heeft Blues altijd een sterke beat gehad en was het oorspronkelijk bedoeld om op te dansen. Helaas is het geëvolueerd in iets anders, wat de “hoeders van de traditie” graag zo willen houden. In een one-man-band formatie gaat Mixendorp hier vol tegenin. Met een gitaar en een MacBook vol ouwe blues, nieuwe beats en funky samples, mixt hij een unieke bluessound die weer uitnodigt om te dansen!Cigarbox Henri en Seasick Steve. Ze zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Nadat Henri Grootenhuis enkele jaren geleden de wedstrijd ‘wie bouwt de mooiste gitaar voor Seasick Steve’ won, raakte zijn sigaar-gitaar-carrière in sneltreinvaart. Zelf kan hij ook behoorlijk pingelen op zijn eigen klankkastjes en zal naast het geven van een workshop in ‘sigaardoos gitaar bouwen’ de nodige bluesklanken uit zijn kisten laten klinken.Zaterdag 2 april
 2016
‘Blues Festival’ – Roepaen, Ottersum


Aanvang: 16.00 uur | VVK € 20,00 | Dagkassa € 22,50

Meer informatie en tickets via www.roepaen.com