blues-kroegen-tocht-2012

BLUESinWIJK en de Wijkse horeca organiseren komende zaterdag weer een gratis toegankelijke blues kroegentocht met maar liefst 13 bluesacts in 10 locaties. Deelnemende horecabedrijven zijn de Engel, de Veldpoort, Dorestad, Calypso, ’t Hoff, de Malle Molen, ome Ko, Muziektheater, de Vaert en 1900.

Groot succes.

In 2011 organiseerden BLUESinWIJK en de horeca voor de eerste keer samen een blues kroegentocht en dat was direct een enorm succes. Niet alleen uit Wijk zelf, maar uit de hele regio kwamen ruim 1000 blues liefhebbers naar Wijk om in theater Calypso en in de cafés en restaurants van de blues te genieten. Arie Verheul van BLUESinWIJK  vertelt dat de formule die ze in 2011 kozen om het vooral samen met de horeca te organiseren en te betalen bij alle partijen goed aansloeg.
De Wijkse blues club zoekt de bands uit, de horeca heeft een top avond en de blues liefhebbers lekkere gratis blues. Bij de evaluatie begin dit jaar was al snel duidelijk dat alle deelnemers opnieuw in 2012 weer zo’n festival wilden.

Engelse hoofdact.

Trekker en hoofdact dit jaar is de Engelse Redeyeband van Danny Bryant. Hij speelde in de zomer van 2009 ook al in Wijk en maakte toen grote indruk. Zijn grote leermeester is de Amerikaanse bluesman Walter Trout. Dit jaar maakte hij een werkelijk schitterende nieuwe CD. Danny behoort tot de top-5 van Britse bluesgitaristen. Die moet je dus komen zien! Hij speelt vanaf 20.30 in theater Calypso in Wijk op de Markt

Belgisch blues duo in café de Malle Molen

Gert Jan van Rooijen van café de Malle Molen: ”Ik probeer zoveel mogelijk activiteiten in de Malle Molen te organiseren, waaronder zo nu en dan live muziek. Vorig jaar ging ik dan ook graag in op het aanbod van BLUESinWIJK om mee te doen met een blues kroegentocht. In overleg hadden we hier toen de Engelse singer-songwriter Ian Parker staan, die ons echt betoverde met prachtige bluesmuziek. Het was een groot succes. Dit jaar komen er twee Belgische bluesmannen, de John Henry Orchestra, die naar eigen zeggen er voor gaan zorgen dat na hun optreden de Malle Molen nooit meer zo zal zijn als voorheen. Ze spelen vanaf 18.00 uur. Ik ben reuze benieuwd, maar verheug me nu al op een geweldige blues show”.

Hoog Dutch Blues Challenge gehalte.

BLUESinWIJK is lid van de Dutch Blues Foundation die de blues in Nederland op een hoger plan wil tillen en daarvoor jaarlijks oa. een Challenge organiseert. Tien bands strijden dan om namens Nederland naar Amerika en Europa uitgezonden te worden. BLUESinWIJK heeft kans gezien om de winnaars van de afgelopen 2 jaar voor de blues kroegentocht naar Wijk te halen. Een hoog Dutch Blues Challenge gehalte dus. De John F. Klaverband (winnaar 2011), speelt om 15.30 uur in Calypso; Sugarboy and the Sinners (winnaars 2012) spelen om 21.00 uur in de Engel en Little Boogie Boy (finalist 2012) speelt om 18.00 uur in de Veldpoort. Bovendien beleven we in Calypso ook nog eens de première van de nieuwe CD “Wheels in Motion” van de John F. Klaverband die vorige week uitkwam.

Blues menu’s.

Restaurants de Engel, Dorestad en de Veldpoort serveren tijdens de kroegentocht speciale blues menu’s. Joost Vernooij van restaurant de Engel: “Als er feest is in Wijk probeer ik daar altijd aan mee te doen met live-muziek en natuurlijk doet de Engel mee met de Blues kroegentocht. Ik ben enorm vereerd dat BLUESinWIJK ons de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2012 heeft toegewezen. Het zijn 4 heel jonge en frisse gasten uit Leiden, Sugarboy and the Sinners, die met enorm veel energie zeer aantrekkelijke en dansbare blues spelen. Ze spelen vanaf 21.00 uur, dus komt dat zien, horen en beleven. Voor de hongerige bluesliefhebbers serveren we vooraf een speciaal blues menu. Vorig jaar was het de hele avond stampvol, dat zal dit keer wel niet anders zijn. Mijn mensen en ik hebben er zin in!”

Speelschema.

De start is om 15.30 uur in theater Calypso met de John F. Klaverband;
Vanaf 17.00 uur spelen Haze&Horns en Blue Monday in het Muziektheater;
Vanaf 18.00 uur zijn er optredens in café’s ’t Hoff (Delta Swing Kings) en de Malle Molen (John Henry Orchestra), in eethuys Dorestad (Homesick&vanDullemen) en in eten&drinken de Veldpoort (Little Boogie Boy);
Om 20.00 uur een speciaal optreden van onze mondharmonicagroep in eethuys Dorestad;
Om 20.30 uur speelt Danny Bryant in theater Calypso;
Vanaf 21.00 uur spelen er bands in restaurant de Engel (Sugarboy and the Sinners) en in de cafés 1900 (Blues Treat), Ome Ko (JenBBlues) en de Vaert (Jim Cruppaband).

Meer informatie mbt de blueskroegentocht op www.bluesinwijk.nl


Ook op Blues Magazine ...