Bluesiana Fever
Stadskroeg, Hoorn
21 februari 2010

Ingestuurd door Nieske Bakker

Afgelopen zondagavond (ondanks de sneeuwval) toog ik met wat vrienden naar Hoorn, waar in De Stadskroeg aldaar de Purmerendse band Bluesiana Fever optrad.
Voor een goed rondje Chicago-blues and much more kan je altijd vertrouwen op Frank van Engelen en zijn band.
De Stadskroeg was bommetje vol, en dat geeft aan dat de blues leeft in Hoorn!
Vanaf de eerste opening van de band zat de sfeer er goed in, lekkere stevige bluesnummers als Nobody’s Business, She Wants To Sell my monkey, en Flip Flop& Fly werden prima neergezet, Van Engelen heeft niet alleen een prima Bluesy geluid, hij is tevens entertainer. Ook eigen nummers werden niet geschuwd zoals ; It’s you en Take me to Chicago en Memory Lane.
De jonge hond van de band Micha Sprenger is de grote blues belofte voor de toekomst in het Nederlandse blues circuit, wat speelt die jongen lekkere Blues (rock) vol overgave en met zichtbaar plezier. Wij werden er heel vrolijk van.
Menno Scheffer, als oudgediende in de Blues wereld, liet met zijn scheurende sax solo’s het publiek swingen, gehoord het applaus, zelfs de eigenaar van de Kroeg werd aangestoken en speelde mee op de tamboerijn.
Een van de nummers waar de band mijn inziens mee uitblinkt is het nummer; You Can Leave Your Hat On, van Randy Newman , dat staat als een huis, Hans Wielaart op de bas, zo wie zo met een prima geluid, geeft hier de toon aan. DJ van Hulzen en Arnoud van Balen 2 top musici die in het verleden al dik hun sporen hebben verdiend maar hun enthousiasme nog niet hebben verloren.
Het was een avondje genieten van de Chicago blues en meer, daar in Hoorn en absoluut voor herhaling vatbaar!

Website Bluesiana Fever : www.bluesiana-fever.webs.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.