Highlands Festival 2009

BLUESGITARIST EDDY ‘THE CHIEF’ CLEARWATER IN ARSENAAL THEATER VLISSINGEN !

Op Vrijdag 26 November 2010 komt de legendarische 75 jarige Chicagoblues gitarist/zanger , Eddy ‘The Chief’ Clearwater voor een optreden naar het Arsenaal Theater in Vlissingen.
Geboren als Edward Harrington op 10 Januari 1935 in Macon Mississippi leert Eddy zichzelf gitaar spelen en verhuist in 1950 naar Chicago waar hij al snel bevriend raakt met oa Magic Sam, Willie Dixon en Muddy Waters. In 1956 ziet hij Chuck Berry optreden en voegt daarna dan ook diens rock n roll elementen toe aan zijn reeds hitsige bluesstijl.
Na een zeer succesvolle verschijning op de Amerkaanse TV in 1959 neemt zijn carriere steeds grotere vormen aan en verandert hij zijn naam in Eddy ‘The Chief’ Clearwater.
In de jaren ’70 en ’80 speelt hij oa met Buddy Guy en Junior Wells en doet regelmatig de Europese festivals aan . (oa Moulin Blues Festival en BRBF Peer) Hij bracht een inmiddels indrukwekkend aantal CD’s uit en in 2008 verscheen zijn nieuwe en uitstekende CD ‘West Side Strut’ op het gerenommeerde Alligator Records blueslabel. Die CD, geproduceerd door gitarist Ronnie Baker Brooks, en met oa harmonicavirtuoos Billy Branch , is dan ook zeker het beste werk van Eddy Clearwater en is inmiddels overladen
met talloze nominaties en ‘music awards’.
Vorig jaar was Eddy ‘The Chief’ Clearwater te zien op de 17e editie van het Bluesfestival Kwadendamme , en ging er, met The Juke Joints als backingband, het dak volledig van af ! De Zeeuwse bluesrockers speelden een week nadien met Eddy ‘The Chief’ Clearwater nog op het Highland’s Festival (met oa Buddy Guy, Jethro Tull , Mick Taylor)

Presentatie nieuwe Juke Joints CD ‘Going to Chicago’

Deze prima samenwerking resulteerde erin dat The Juke Joints in Juni in dezelfde studio in Chicago vertoefden waar Eddy’s CD, ‘West Side Strut’ was opgenomen en werd producer Ronnie Baker Brooks bereid gevonden om de nieuwe Juke Joints CD te producen.
Op die nieuwe CD verleende Eddy ‘The Chief’ Clearwater dan ook graag zijn medewerking op de titeltrack ‘Going to Chicago’, evenals slidegitariste Ana Popovic.
The Juke Joints presenteren hier de nieuwe CD met diverse ‘special guests’ en begeleiden nadien Eddy ‘The Chief’ Clearwater.

Eddy ‘The Chief’ Clearwater + The Juke Joints
Arsenaal Theater, Vlissingen
vrijdag 26 november 2010

Zaal open 20.30 Aanvang 21.30
VVK € 15 KASSA € 17.50

INFO EN TICKETS: http://www.pedaal.nl

Highlands Festival 2009


Ook op Blues Magazine ...