Theater De Tamboer maakt zich eindelijk weer op voor Bluesfestival Hoogeveen

TEN YEARS AFTER EN DEBORAH BONHAM OP BLUESFESTIVAL HOOGEVEEN

Theater De Tamboer maakt zich eindelijk weer op voor een groot festival: zaterdag 14 mei is het tijd voor Bluesfestival Hoogeveen. Lange tijd was het onzeker of en in welke vorm het festival door kon gaan. Programmeur Rudie Reinders kijkt ontzettend uit naar de vijftiende editie. “Met headliners Ten Years After en Deborah Bonham Band halen we twee gigantisch grote namen naar Hoogeveen. Al kijk ik zelf ook altijd heel erg uit naar de andere acts, die je zo heerlijk kunnen verrassen op een festival. Mijn missie is geslaagd wanneer bezoekers komen vanwege een headliner, maar lovend over een andere artiest de deur uitlopen,” aldus Reinders. Kaarten voor Bluesfestival Hoogeveen zijn verkrijgbaar via detamboer.nl.

Bluesfestival Hoogeveen 2022

Vier podia, negen bluesacts

Rudie Reinders vertelt dat het Bluesfestival verplaatst is vanuit november. “Vorige zomer leek alles de goede kant op te gaan, dus organiseerden we toch Irish en Bluesfestivals. Wel in een aangepast jasje. De edities in november zouden een kleinere, aangepaste variant van het gebruikelijke festival zijn. We hadden toen nog te maken met de 1,5 meter afstand en beperkende maatregelen. Nu deze maatregelen niet meer van toepassing zijn, kunnen we weer helemaal los gaan,” lacht hij. “Heerlijk, want nu staan er negen geweldige bluesacts op vier podia in het gebouw. Zo zie ik het graag: volop reuring en muziek in alle hoeken van het theater.”

Line up

De line up van de vijftiende editie van Bluesfestival Hoogeveen staat als een dijk. Naast headliners Ten Years After en Deborah Bonham Band, komen ook Khalif Wailin’ Walter, Mojo Man, Fenderwerf, Jo Harman, Thomas Toussaint Band, Rob Tognoni en Emily Hill. “We hebben zo weer een mooie mix van bluesrock, roots, Chicago blues, en gitaarvirtuozen. Zo wordt Mojo Man een flink spektakel, deze band rondom Marcel Duprix komt met een tienkoppige blazerssectie,” vertelt Reinders. “Khalif Wailin’ Walter is een voorbeeld van de nieuwe generatie bluesartiesten uit Chicago, die de oude tradities voortzet. Zijn gitaarspel en zang doet denken aan grootheden als Otis Rush en Lonnie Brooks. Die laatste is trouwens jarenlang zijn mentor geweest.”

Waar Reinders zelf naar uitkijkt? “Ik probeer alle bands altijd even mee te pikken. Zo vind ik het leuk om de nieuwe generatie artiesten te zien. We hebben bijvoorbeeld de Nederlandse Emily Hill, pas 20 jaar jong, maar nu al met een geweldige stem en heuse podium persoonlijkheid. Maar ik hou ook van een goede gitaarvirtuoos, zoals de Australische Rob Tognoni. Hij mengt blues, bluesrock en classic rock, ze noemen hem ook wel de Tasmanian Devil. Hij stond al op het podium met Peter Green, Sting, ZZ Top en andere grote namen. En binnenkort dus in Hoogeveen, geweldig toch?”

Reinders raadt het publiek aan om ook een kijkje te nemen in de Tamboerzaal, bij Deborah Bonham Band. Deborah wordt beschouwd als één van de beste blues, rock en soul zangeressen van het Verenigd Koninkrijk. De zus van Led Zeppelin-drummer John is gezegend met een krachtige stem. In Hoogeveen slaat ze de handen ineen met gitaarvirtuoos Peter Bullick. Deze ontwikkelde een unieke gitaarstijl, geïnspireerd door Rory Gallagher, Paul Kosoff en andere gitaristen.

Kaarten voor het Bluesfestival zijn verkrijgbaar via detamboer.nl.

Bluesfestival Hoogeveen
Zaterdag 14 mei 2022, 20.00 uur
Theater De Tamboer


Ook op Blues Magazine ...