Bluesfestival Delft met speciale aandacht voor Eric Clapton

Bluesfestival Delft, het grootste indoor-bluesevenement van Nederland, beleeft in 2019 zijn 21e editie. Het jaarlijkse blues-evenement wordt gehouden in het laatste weekeinde van februari met wederom een groot aantal optredens aangevuld met workshops, film- en theatervoorstellingen.

Bluesfestival Delft 2019

Op 22, 23 en 24 februari zal Delft het bolwerk van de blues worden. Er staan ruim 75 optredens gepland, verdeeld over 38 locaties in de historische binnenstad. Het volledige programma van het Affligem Bluesfestival is te vinden via de website www.delftblues.nl . Alle concerten zijn gratis te bezoeken; voor de Specials wordt een klein entree-bedrag gevraagd.

Centraal thema van deze editie is Eric Clapton. Deze zanger-gitarist kreeg zestig jaar geleden zijn eerste gitaar. Het levensverhaal van Clapton vertoont veel ups en downs, met als rode draad “the blues”. In 1964 nam hij met de band The Yardbirds zijn eerste single “Wish You Would” op. Toen hij enkele jaren later deel ging uitmaken van John Mayall’s Bluesbreakers kreeg zijn status een enorme boost. Zijn werk met Cream en Blind Faith bracht hem wereldfaam, maar altijd is Clapton de blues trouw gebleven. Om zijn 60-jarig jubileum als gitarist te vieren, geeft het Affligem Bluesfestival Delft extra aandacht aan deze bijzondere gitarist.

Filmhuis Lumen vertoont daarom op donderdagavond 21 februari de documentaire “Life In 12 Bars”, waarin de carrière van Clapton wordt belicht. Op vrijdag 22 februari zal de band The Claptunes zijn repertoire ten gehore brengen in het Rietveld Theater. Bovendien wordt aan alle bands die afreizen naar het bluesweekend gevraagd om enkele songs uit het repertoire van Eric Clapton in hun setlijst op te nemen. Op die manier wordt Delft in het laatste weekend van februari ook een beetje “Clapton-town”.

Affligem Bluesfestival Delft
22, 23 en 24 februari 2019

Info + Tickets : www.delftblues.nl


Ook te lezen op Blues Magazine ...