Deurne-Primer

19 september is er weer Blues Alive in Boxmeer. Het bluesfestival werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd in het prachtige pand van De Weijer. Die intieme setting is hét sterke punt van dit muziekfestijn, naast de dikke line-up natuurlijk.

Na het daverende succes van afgelopen editie maakt team De Weijer de artiesten bekend van het tweede Blues Alive Boxmeer. Apetrots zijn ze erop. Het overgrote deel van de artiesten is top of the blues uit de USA, maar de Boxmeerse John Klaver staat ook op het programma. Minstens zo top, de Boxmerenaar timmert stevig aan de weg en sleepte met zijn band al de Dutch Blues Award in de wacht. Wat je noemt Eredevisie van de Nederblues! Maar wat dacht je verder van The Little Boogie Boy Blues Band met John Primer en Copenhagen Slim? Of RIP Lee Pryor, Fat Harry & the Fuzzy Licks? Mond vol briljante Blues. Het wordt gegarandeerd een geweldige avond. Of je nou Bluesfan bent of niet, dit wil je niet missen. Voor het gehele programma kun je een kijkje nemen op www.bluesaliveboxmeer.nl.

John Primer & The Little Boogie Boy Blues Band ft. Copenhagen Slim
Hij is één van swerelds beste Chicagoblues gitarist. Op 8-jarige leeftijd (en met een geleende gitaar) ontdekte hij de blues. Er was geen weg meer terug voor hem. In 1963 verhuisde hij naar Chicago en droeg hij bij aan de verdere ontwikkeling van de Chicagoblues. Hij speelde tot 1995 in de bands van Willy Dixon, Muddy Waters en Magic Slim & The Teardrops. Hij is een begenadigd ‘storyteller’ en liedjesschrijver, en zijn geluid is onvergetelijk. Deze inmiddels levende legende staat regelmatig met The Little Boogie Boy Blues Band op de Europese podia. Een betere samenstelling is niet te bedenken, want Hein Meijer (Little Boogie Boy) heeft de Chicago Blues in zijn bloed. Special guest is de Deen en mondharmonicaspeler Copenhagen Slim die deze topcombinatie compleet maakt. YES! Genieten.

Richard RIP Lee Pryor and Fat Harry & The Fuzzy Licks
Richard “RIP Lee” Pryor is de in 1958 geboren zoon van blueslegende Snooky Pryor. RIP Lee had al op jonge leeftijd de oude mondharmonica’s van zijn vader te pakken en zet de mondharmonica traditie voort. Muziek met diepe wortels uit het blues verleden dus. Het zijn artiesten als hij, die er voor zorgen dat de traditionele “Chicago Sound” niet dezelfde kant opgaat als de “dinosaurus”. Terecht komt hij eindelijk naar Europa en dat voor slechts 3 optredens naar Nederland. Er zijn maar weinig bands in Nederland die een dergelijke bluesmuzikant kunnen begeleiden, aanvoelen en begrijpen. Fat Harry Fuzzy Licks kan dat! De juiste band op de juiste plaats. Zo klinkt de onvervalste authentieke blues.

Fat Harry and The Fuzzy Licks (8 van 11)

Lil’ Jimmy Reed Band ft. Robbert Fossen
Leon Atkins -aka- Lil’ Jimmy Reed is eind 1930 geboren in Hardwood-Baton Rouge, Louisiana, heftige tijden. Hij zocht zijn afleiding in de muziek en dat deed hij op de door zijn buurman zelfgebouwde “Cigar-Box”-gitaar: zijn eerste gitaar. Een electrische gitaar volgde jaren later. Talent had hij. Puur op gehoor maakte hij zich te techniek meester. Zijn kwaliteiten worden nog steeds bijzonder gewardeerd gezien zijn staat van dienst als bluesmuzikant. Robbert Fossen heeft op 11 april 2 Dutch Blues Awards in ontvangst genomen, als beste blueszanger 2014 en met zijn eigen band als beste bluesband 2014 van Nederland. Boxmeer heeft de eer hem te verwelkomen als bandlid van de Lil’ Jimmy Reed Band. Het is een fantastisch mooie en eervolle blues combinatie!

Kat Riggins Band
“Who’s That Lady?” Die vraag kunnen we ons zeker stellen. Kat is voor Europa tamelijk nieuw op het bluesfront. Dit is haar tweede tour samen met haar eigen band. Haar stijl is een soort van blues die raakvlakken kent met hip hop, pop, rock en een beetje country. Zij heeft er een eigen naam aan gegeven: “Blues Fusion”. Haar eerste Europese optredens in o.a. The North Sea Jazz Club en in België deed menig recensist verbazen. Wat een stem, wat een flair, wat een entertainment: WOW! Laat je verrassen en meenemen in deze blender van Kat’s Blues Fusion!

John F Klaver Band
Voor John (en zijn band) wordt het een thuiswedstrijd, John is geboren en getogen Boxmerenaar. Hij volgde zijn muzikale opleiding in Amerika en het Amsterdamse Conservatorium. Doordat zij als beste bluesband in 2011 de Dutch Blues Award wonnen mochten zij deelnemen aan de International Blues Challenge in Memphis en in Berlijn aan de Europese evenknie hiervan. De Nederlandse muziekpers omschrijft John als een technisch indrukwekkend onderlegde snarenslijper en weet hoe hij pakkende songs moet schrijven. topformatie behoort tot de Eredevisie van de Nederblues!

John F. Klaver

Informatie, reserveringen, kaartverkoop
De Weijer Theater, De Raetsingel 1, 5831 KC Boxmeer. Telefoon: 0485-574919
Zaterdag 19 september 2015 Aanvang: 20.15uur Deuren open: 19.30 uur
Losse toegangskaarten: € 29,50 www.bluesaliveboxmeer.nl