BLUESinWIJK en Stichting Culemborg Blues organiseren ook dit najaar weer een BLUESCRUISE op de Lek. Vorig jaar voor het eerst en direct al een enorm succes. De reacties van de 300 gelukkigen die toen een kaartje wisten te bemachtigen waren zonder uitzondering positief. Een zonnige zondagmiddag op een prachtig cruiseschip, varen op de Lek met grandioze vergezichten over de uiterwaarden, een subliem buffet en natuurlijk prima blues. 

Zondagmiddag 28 oktober meert de Salvinia van de Arnhemse rederij Feenstra voor de 2e keer af in de Wijkse stadshaven om bands en bluesfans aan boord te laten. Daarna komen de gasten in Culemborg aan boord en kan het feest echt van start.


De Amerikaanse singer songwriter Ben Prestage en de band Howlin’Bill, de Belgische winnaars van de Europese Blues Challenge 2011 zorgen voor de muzikale invulling. Twee enorme goede bluesacts die zonder twijfel gaan zorgen voor een voortreffelijke middag.Ben Prestage

Ben Prestage speelt al jaren een snelle mix van blues en country. In zijn eentje speelt hij op een verbazingwekkend knappe manier bas, gitaar, drums, zang en harmonica. Hij oogt daarbij als een toevallige passant die thuis onder zijn veranda muziek zit te maken. 3 jaar geleden brak hij door in Nederland en inmiddels toert hij regelmatig door Europa. Hij heeft een heel eigen stijl die het dwars door de generaties heen erg goed doet.

Howlin' Bill

Howlin’Bill is een 4 mans band uit Antwerpen. Onbetwist frontman is Howlin’Bill. Hij zingt met een heerlijk doorrookte stem en beheerst ook de bluesharp tot in de puntjes. De band draait al heel wat jaren mee en speelt veel eigen werk. Elk optreden is een groot feest als ze hun mix van blues, rock’n roll, boogie en rockablilly laten horen en daarbij volop het publiek betrekken. Verder bestaat de band uit drummer Waylon Water, op bas Uncle T en op gitaar Little Jimmy. In januari 2011 openden ze in een zinderend Wijkhuis het Wijkse bluesjaar 2011 en in maart 2011 riep de jury van de European Blues Challenge in Berlijn ze uit tot de beste bluesband van Europa. Een van de beste Belgische live-acts van dit moment.


Net als vorig jaar was ook deze cruise al heel snel uitverkocht onder de vrienden en sponsors. Er zijn op dit moment geen tickets meer verkrijgbaar, maar je kunt je via een mail aan info@bluesinwijk.nl op de wachtlijst laten plaatsen. We bemiddelen dan als er kaarten worden geannuleerd. Meer informatie over de cruise is te vinden op www.bluesinwijk.nl