Nieuw blues, roots en americana programma in Q-Factory

Q-Factory is dé plek voor de country, blues en americana liefhebber. Geniet de komende maanden van onder andere Sass Jordan, Fred Eaglesmith, Kaia Kater, Samantha Fish, Tyler Ramsey, The Yawpers en Robert Jon & The Wreck.

Sass Jordan staat bekend om haar rauwe, scheurende rockstem. Ze zegt zelf vooral beïnvloed te zijn door blues- zangers en zangeressen als Bonnie Rait, Aretha Franklin, Paul Rodgers en Steven Tyler. Op vrijdag 10 mei staat de rockdiva in Q.

Fred Eaglesmith is een man van het volk. Fred heeft talent voor het schrijven van oprechte countryliedjes en vooral over klein menselijk leed, al dan niet met een knipoog, een lach en een traan. Eaglesmith beklimt op woensdag 15 mei het podium van Q met zijn prachtige muzikale echtgenote Tif Ginn. Haar indrukwekkend, zwoele vocalen zijn een aangename aanvulling op Fred’s rauwe stemgeluid.

Kaia Kater is een jonge Canadese folkzangeres met Afro-Caribische roots. Gewapend met een banjo en haar prachtstem maakt ze old school traditionele roots en folk met hedendaagse maatschappijkritische teksten. Zaterdag 18 mei zie je haar in Q.

We feliciteren Samantha Fish met de tweede plaats in de categorie ‘Best Blues Guitarist 2018’ van Total Guitar/MusicRadar! Het moge duidelijk zijn, Samantha Fish is een echte rising star. Haar gitaarspel en performance vallen in de smaak bij blues-liefhebbers over de hele wereld. Op donderdag 23 mei zie je haar in Q.

Tyler Ramsey is bekend als de voormalige gitarist van The Band of Horses. Inmiddels heeft de multi-instrumentalist vier solo-albums uitgebracht met mooie ingetogen americana. Het laatste wapenfeit ‘For The Morning’ is enkele dagen geleden verschenen en wordt door OOR beschreven als ‘Een heerlijke plaat om bij weg te dromen’. Droom je met ons weg als ‘Tyler Ramsey’ op zaterdag 25 mei zijn nieuwe nummers live ten gehore brengt?

Cow-punk – Het is een term die met enige regelmaat opduikt als het over The Yawpers gaat. The Yawpers mixen broeierige Delta blues en old school country met gruizige klanken die doen denken aan The Cramps, MC5, Wilco en The Black Keys. Rauw, melodieus en knetter aanstekelijk!

Robert Jon & The Wreck is niet zomaar southern rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre, meer soul, meer blues. Enorm veelzijdig! Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen weer aan The Allman Brothers denken. Kortom, het concert op zaterdag 8 juni mag je als echte muziekliefhebber niet missen!

Ga naar q-factory-amsterdam.nl voor het volledige programma, meer info en tickets.

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concert, Tour & Festival Nieuws
Sort by