Blues Peer

Pinksterweekend: 3, 4 & 5 juni 2022
Festivalterrein rond de Deusterkapel
Peer (B)

Met o.a. 10cc, Danny Vera, Cedric Burnside, Robert Finley, King Solomon Hicks, Boogie Beasts, Laurence Jones, Roland Van Campenhout, The Bluesbones, ILA, The Sheepdogs, Sugaray Rayford, Nick Waterhouse en Southern Avenue wordt het weer feest in Peer!

Info + Tickets: bluespeer.be

Blues Peer 2022 affiche

Het zonnetje blaakt, dus het ideale moment om de namen voor Blues Peer 2022 bekend te maken. We steken tijdens het pinksterweekend de straat over en creëren een super gezellig festivalterrein rond de Deusterkapel; back to the roots! Een terrein met maar liefst twee podia, een blues cinema, speciale bieren-barn en cocktailbar, een heuse food garden incl. bbq, afterparties, cigar bar, vinyl shop, tattoo artist, en nog zoveel meer. Verzeker je plekje op de wei, en koop snel je tickets!

Zon, muziek, voeten in het gras, een pintje in de hand. Daar gaan we met z’n allen eindelijk opnieuw van kunnen genieten op Blues Peer 2022. Het vernieuwde drie dagen durende festival gaat door tijdens het verlengde Pinksterweekend van 3, 4 & 5 juni 2022.
Op de vrijdagavond trekt Blues Peer officieel het festivalseizoen op gang! Er is dan gratis toegang. Een weekendticket kost slechts 75 euro.

FRIYAY: GRATIS FEEST VOOR IEDEREEN!

De vrijdagavond 3 juni willen we er voor deze editie een waar volksfeest van maken voor Peer en omstreken. Er is dan gratis toegang voor iedereen.

Om het gezellig te maken bij de Nations League voetbalwedstrijd België-Nederland op een groot scherm op de wei, hebben we meteen een pak Nederlanders op het podium uitgenodigd.

De High Voltage afterparty gaat knallen dankzij dj’s van Willy radio, waaronder o.a. Stijn Meuris.

Engelsman Ian Siegal presents B.L.U.E.S. laat ons meteen fijnproeven van de echte blues, samen met zijn kompanen Dusty & Daryll Ciggaar, Micha Den Haring, Chris Rannenberg en Red Devil Big Pete.

De Nederlands Limburgse psychedelische bluesrockers van DeWolff komen hun live-reputatie alle eer aan doen.

Afsluiten doet tribute The Bruceband; als twee druppels water, en met de allergrootste hits van The Boss himself.

ZATERDAG 4 JUNI

Nadruk op zaterdag ligt op de stevige en rauwe blues, maar ook op aanstekelijke aanverwanten.

De Belgische Boogie Beasts konden uiteraard niet ontbreken, zeker nu ze zo goed op dreef zijn met hun plaat ‘Love me some’.

Ook jong Peers geweld ILA, op dit moment nummer 1 in De Afrekening en winnares van De Nieuwe Lichting, krijgt een welverdiende spot. Dit wordt een wereldse ontdekking!

De Amerikaanse bluestoer gaan we op met Cedric Burnside, kleinzoon van R.L. Burnside, en the real deal.

Robert Finley is dan weer een man met een verhaal, ééntje die recht naar het hart gaat. Op zijn 52e pas, kwam er zijn eerste album onder de vleugels van niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys.

Southern Avenue uit Memphis, Tennessee, brengt de Southern soul legacy naar de 21e eeuw, ontsproten uit het legendarische Stax label. Een live sensatie!

New Yorker King Solomon Hicks wordt nu al bestempeld als de fakkeldrager van een toekomstige generatie bluesmuzikanten. Met zowat elke levende Amerikaanse blueslegende deelde hij de afgelopen jaren het podium.

Hitmachine en levende jukebox 10cc speelt in Peer zijn enige Belgische festivalshow deze zomer. Niet te missen!

The Sore Losers laten met een nieuwe plaat onder de arm de drums donderen en gitaren gieren. Limburg’s finest!

Guy Swinnen Band maakt het podium onveilig met de grootste hits van de Scabs-frontman. Hij hoeft als performer niks meer te bewijzen, getuige zijn passage in ‘Liefde voor Muziek’.

De Amerikaanse songwriter Dylan Leblanc, maat van Wilco en George Ezra, brengt de wei in vervoering met zijn stem en wondermooie songs.

De groove van het Stef Paglia Trio laat ons alle hoeken van de blues horen, zien en voelen!

Op de afterparty bouwen we een feestje met Sanseveria Sound System.

ZONDAG 5 JUNI

Op de zondag gaan we voor kippenvel momenten en feest met rasartiesten on stage. De mensen gaan weer pareltjes ontdekken, beloofd!

De zondagse hoogmis openen we als vanouds met G-Roots Gospelkoor, halleluja!

Gegarandeerd feest wordt het met Nick Waterhouse. Met zijn warme stem een Californian vibes, ligt hij in de lijn van The Allah-Las, waarmee hij lang toerde.

Sugaray Rayford komt ook een feestje bouwen met een trits classic soulmelodieën, doorspekt de meest funky blues grooves.

De Canadezen van The Sheepdogs gorden de melodieuze gitaren om, het liefst nog in harmonie. Vette knipoog naar The Allman Brothers en The Black Crows.

Britse jonge gitaargod Laurence Jones legde zijn fond onder de vleugels van o.a. Buddy Guy, Jeff Beck en Robert Cray, en toert momenteel nog met Status Quo om zich klaar te stomen voor de zomer.

Als peetvader van de Belgische Blues Roland Van Campenhout hoeft al lang niks meer te bewijzen.

The Bluesbones gaan ook weer lekker knallen als vanouds om hun tienjarig bestaan te vieren.

En stomen, dat gaat Danny Vera ook gegarandeerd doen samen met zijn 15-koppig orkest. Alhoewel hij in Vlaanderen nog relatief onder de radar bleef, was er geen ontkomen aan zijn ‘Roller Coaster’, en terecht!

Multitalent en rasartiest Stef Kamil Carlens & Band heeft altijd zijn plek op een festival met échte muziek.

Finse zangeres uit Berlijn met een hedendaagse soulstem als een kathedraal: Ina Forsman heeft het, en gaat dit losjes bewijzen met een exclusief festivaloptreden.

Limburgs bluestalent Black Cat Biscuit mocht met hun kakelvers album zeker niet ontbreken!

Wees welgekomen!


Ook op Blues Magazine ...