THE LACHY DOLEY GROUP AUS

De Australiër Lachy Doley wordt de Jimi Hendrix van het Hammond-orgel genoemd en is tegenwoordig een van de meest gevierde ‘blues soul rock’ orgelspelers ter wereld. Doley is een verduveld vaardige virtuoos die de meest ongelooflijke klanken uit zijn orgel tovert: van gierende gitaargeluiden tot denderende riffs.

Deze vurige Aussie wordt door grootheden als Bootsy Collins, Glenn Hughes en Jimmy Barnes de hemel in geprezen. Samen met zijn ritmesectie die bestaat uit powerdrummer Jackie Barnes en bassist Joel Burton speelt hij wereldwijd voor uitverkochte zalen. Zijn vijfde album ‘Make Or Break’ staat vol met funky Hammondklanken en scheurende geluiden.

Wie The Lachy Doley Group ooit een concertzaal op zijn grondvesten zag doen daveren, zal ongetwijfeld beamen dat de schaal van Richter dringend aan herziening toe is.

DANNY BRYANT UK

De Britse bluesgitarist Danny Bryant stak al op zijn vijftiende zijn hoofd boven het blues-maaiveld uit. Hij wordt genoemd als een van de beste bluesgitaristen van zijn generatie en is een protegé van Walter Trout. Classic Rock Magazine omschreef hem als ‘National Blues Treasure’. Hij deelde het podium met Jeff Beck, Joe Cocker, Kenny Wayne Shepherd en Joe Bonamassa.

Zijn elfde album ‘Means of Escape’ is opgenomen in Nashville en gemasterd in de Abbey Road Studios in London. Het is een uitstekend bluesrock-album vol snoeihard gitaarwerk.

Bryant zal ons in Peer trakteren op intens gitaarspel, traditionele bluesballads en rafelige bluesrock. Feest voor de liefhebbers van subliem gitaarwerk.

Wees er als de kippen bij en bestel hier je ticket voor Blues Peer, nu nog voor korte tijd aan OP=OP-tarief.

See you at Blues Peer!

Blues Peer
17, 18 en 19 juli 2020
Peer (B)
Info + Tickets


Ook op Blues Magazine ...