Foto Blues Peer 2019 | The Allman Betts Band en Piet van den Heuvel & Band

The Allman Betts Band (USA)

De peer valt niet ver van de boom, zegt een oud spreekwoord uit… Peer. Dat is een waarheid als een gnoe in het geval van Devon Allman en Duane Betts, beiden zonen van leden van The Allman Brothers Band. Samen met Berry Oakley Jr. (zoon van originele Allman Brothers Band bassist Berry Oakley), Johnny Stachela (slide gitaar) en percussionisten R. Scott Bryan (Sheryl Crow) en John Lum vormen zij de bluesrockband The Allman Betts Band.

Hun nieuwe album is opgenomen in de Muscle Shoals Sound Studios, de legendarische studio waar onder meer The Allman Brothers Band, The Rolling Stones, Lynyrd Skynyrd en Aretha Franklin kind aan huis waren. Het album is geproduceerd door Matt Ross-Spang (Jason Isbell, Margo Price, John Prine en Elvis Presley).

Kom op zondag 21 juli zelf ontdekken welke geniale genen deze twee muzikanten meekregen van hun befaamde ouders.

Foto Blues Peer 2019 | The Allman Betts Band en Piet van den Heuvel & Band

Piet Van den Heuvel & Band (B)

Toen Piet Van den Heuvel met zijn band Scooter in 1981 een megahit scoorde met het nummer ‘You’ stak de gezamenlijke pers de loftrompet over ’s mans muzikale kwaliteiten.

Achtendertig jaar later gaat Van den Heuvel nog steeds door het leven als zanger, percussionist, gitarist en componist. Het publiek zal hem ook kennen als muzikant en schrijver bij artiesten als Clouseau, The Scabs, vele televisieseries en vast lid van de begeleidingsband van Bart Peeters.

Piet komt op vrijdag 19 juli naar Peer en brengt een flightcase mee gevuld met americana, gospel, soul en roots. Zijn ook van de partij: Mike Smeulders (accordeon), Bart Buls (bass), Pieter Doms (drums), Sammy Van den Heuvel (backing vocal), David Piedfort (guitar). Er ontbreekt nog één ding: you!

Tot in Peer, alweer!

Blues Peer 2019
19, 20, 21 juli 2019
Peer (B)

Info + Tickets: www.bluesfestival.be


Ook op Blues Magazine ...