Blues Peer 2018

Blues Peer
13 – 14 – 15 Juli 2018

Nieuwe namen Blues Peer 2018 :

THE LACHY DOLEY GROUP

THE LACHY DOLEY GROUP [AUS]

De Jimi Hendrix van de Hammondorgel, zo noemen ze Lachy Doley in zijn thuisland Australië.

De Lachy Doley Group heeft een unieke en onvergelijkbare sound in de blueswereld. Naast de warme stem van Doley bestaat de band uit bassist Chris Pearson en Jackie Barnes op drums. “Geen gitaar?” hoor ik u denken. Inderdaad, deze wordt vervangen door de sound van de unieke Hohner D6 Whammy Clavinet, een 70-snaren tellend toetsenbord waar een enorme Wammy Barr uitsteekt. Van dit instrument zijn er nog maar enkele exemplaren te vinden op onze aardbol.

Lachy Doley is “The greatest living keyboard player in the world today” volgens Glenn Hughes van Deep Purple. En wie zijn wij om dit tegen te spreken! Kom het vooral ook zelf ontdekken op zondag.

BAND OF FRIENDS

BAND OF FRIENDS [UK]

In 1995 overleed de legendarische bluesrockgitarist Rory Galllagher. Wat achterbleef was een rijk gevulde catalogus vol inspirerende albums. Oud-bandleden Gerry McAvoy (bas) en Ted McKenna (drums) richtten in 2011 Band of Friends op en vonden in Marcel Scherpenzeel de ideale persoon om de muziek van Rory opnieuw op een podium te brengen. Band of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden.

Band of Friends won in 2013 de European Blues Award voor ‘Best Band’.

THE RAGTIME RUMOURS

THE RAGTIME RUMOURS [NL]

Tijdens de jongste European Blues Challenge in het Noorse Hell, vorige maand, sprong deze jonge Nederlandse bluesband meteen in het oog. Ze brachten er eigen ragtime-nummers op een zo energieke en eigentijdse manier dat stilstaan tijdens hun show een absolute onmogelijkheid werd. Ze werden er wel verdiend uitgeroepen tot winnaars van deze Blues Challenge.

Op zaterdag openen deze Nederlandse blueshelden met hun “Rag-‘n- Roll”, zoals ze hun muziek zelf betitelen.

Website Blues Peer : http://www.bluesfestival.be