Blues Peer 2018

Blues Peer
13 – 14 – 15 Juli 2018
Nieuwe namen Blues Peer 2018 :

ALBERT LEE [UK]

Grammy Award winnaar (twee keer zelfs) Albert Lee is zonder twijfel één van de beste gitaristen op de wereld.

De man achter onder meer “Country Boy” is al jaren een graag geziene gast bij andere artiesten. Zo werkte hij in de loop jaren met onder meer Dave Edmunds, Dolly Parton, Bobby Bare, Joan Armatrading, Ricky Scaggs, Joe Cocker, Willie Nelson, Emmylou Harris, Linda Ronstadt, … En veel muziekliefhebbers zullen Albert Lee ongetwijfeld kennen van op albums als ’Just One Night’, ‘Another Ticket’ en ‘Money and Cigarettes’ van Eric Clapton. Albert Lee wordt dit jaar 75 jaar maar Mr. Telecaster, zoals hij eind jaren 60 werd genoemd, is vitaler en actiever dan ooit. Met de Albert Lee band gaat hij in Peer ook laten zien dat hij nog steeds beschikt over een sterke en soulvolle stem. Live is hij een fenomeen die de ‘muzikale’ lat in Peer zeer hoog gaat leggen op zondag 15 juli.

LAYLA ZOE [CAN]

Layla Zoe loopt inmiddels al wat jaartjes mee in de blues scene. Sinds haar debuut in 2007 bracht ze al elf albums uit, inclusief haar laatste album ‘Songs From The Road’ dat vorig jaar verscheen. Layla heeft een geweldige stem, ruig en krachtig, maar ze kan ook erg gevoelig klinken waardoor ze perfect tussen Beth Hart en Dana Fuchs past. In haar vaderland Canada heeft ze niet voor niets de bijnaam ‘The Firegirl’. Ze is dan ook allesbehalve een muurbloempje op het podium. Layla Zoe brengt krachtige mix van blues, rock en soul met een diepere betekenis. Layla Zoe wordt ook wel eens “the Reincarnate of Janis Joplin” genoemd.

Op de European Blues Awards 2016 won ze de award voor ‘Best Vocalist’. Oordeel zelf op zaterdag 14 juli.

WALTER “WOLFMAN” WASHINGTON & The Roadmasters[USA]

Walter “Wolfman” Washington is tot op heden een niet weg te denken icoon in de New Orleans blues scene. In zijn gitaarspel mixt hij rhythm and blues, New Orleans funk en moderne jazz tot zijn eigen typische stijl. Op zijn negentiende vroeg Lee Dorsey hem reeds om mee te touren als gitarist in zijn band. “Our first gig was at the Apollo Theatre in New York, and we drove straight there in a red Cadillac! The furthest I’d ever been from home was Baton Rouge or Mississipi!”

Momenteel tourt hij al achtentwintig jaar met zijn band The Roadmasters. Walter “Wolfman” Washington zal ons op zondag 15 juli meenemen naar New Orleans!

Op 30 april aanstaande mag u de aankondiging verwachten van een exclusieve headliner voor Blues Peer 2018.

De ‘Vroege Vogel-actie’ loopt nog steeds. Bestel je tickets hier vandaag nog aan een verlaagd tarief! De komende weken zullen er nieuwe bands aan de line-up toegevoegd worden.

Stay tuned!

Blues Peer – WWW.BLUESFESTIVAL.BE