5 nieuwe bands toegevoegd aan de affiche van Blues Peer!

GUY VERLINDE & The Mighty Gators [B]

Guy Verlinde & The Mighty Gators zijn al jaren één van de ambassadeurs van de Belgische blues en staan garant voor “genuine foot stompin’ blues music”. De band, die dit jaar hun 10-jarig jubileum viert, pakt steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks. Guy Verlinde is niet alleen een zeer begenadigd muzikant, maar ook een geweldige entertainer. Geruggesteund door zijn Mighty Gators maakt het niet uit voor wie of waar ze spelen.

Nieuwe CD, 10 jaar Mighty Gators, 20 jaar ‘on the road’, voor ons reden genoeg om samen met hen er zondag 15 juni een feestje van te maken. Let the good times roll!

MUDVIBE [B]

Herinnert U zich nog de namen “Last Call” of “The Electric Kings”? Wel, meng deze twee en dit resulteert in MUDVIBE. Geen “remake”, we schrijven immers 2018 en herkauwen is tijdverlies. Ieder bandlid heeft ondertussen een hoop muzikale watertjes doorzwommen en net die smeltkroes van invloeden moet garant staan voor een pakkende, avontuurlijke set. Verwacht op zaterdag 14 juli dus vooral veel speelplezier, (soms donkere) vibes en –jawel- een behoorlijk smerig “muddy” randje.

COSMO’S FOGER-T [B]

COSMO’S FOGER-T brengt de typische swamp sound van Creedence Clearwater Revival weer tot leven op vrijdag 13 juli. Aanstekelijke authentieke ritmes, knarsende soulvolle zang en opzwepende gitaren. De beklijvende sfeer van donkere en mystieke Bayou Legendes uit de Deep South: een duistere wereld van zwarte magie, voodoo en outcasts. De meest opwindende, stijlvolle, no-bullshit, kick-ass rock&roll band in tijden.

BLUES ANGELS [B-NL]

De Blues Angels zullen ons op vrijdag een set lang doen genieten van doorwinterde bluesstemmen doorweven met meeslepende Hammond- en gitaarklanken! “Het is een wonderlijk quintet (…) het is zwart, het is warm, het is rauw, het is geil, het is blues, soul, gospel, rhythm & blues.” (De Stem – NL)

TENSFIELD [B]

De muziek van het Leuvense Tensfield is niet meteen onder te brengen in één stijl. Met blues en roots als uitgangspunt nemen ze ons mee op een reis waar zowel jazz, funk, fusion en rock te ontdekken vallen. In 2016 waren ze nog finalist op de Belgian Blues Challenge en sindsdien maken ze menig podium onveilig met hun energie, groovy sound en muziek die recht uit het hart komt. Is dat nu net niet waar het bij de Blues om gaat?Vrijdag 13 juli geven ze nog eens een demonstratie op de planken van Blues Peer

Geniet hier nog snel van de voordeeltickets.

Binnenkort volgt een laatste aankondiging; dan stopt automatisch de Vroege Vogel-actie en gaan de normale voorverkoopprijzen in voege.

Blues Peer 2018

Blues Peer
13 – 14 – 15 Juli 2018

WWW.BLUESFESTIVAL.BE