Nieuwe namen Blues Peer

Johnny Mars & Michael Roach (UK)
Barrelhouse (NL)
Rumours, 40 years (BE)

MICHAEL ROACH & JOHNNY MARS

MICHAEL ROACH & JOHNNY MARS (UK) beiden van Afrikaans-Amerikaanse origine, zullen op zondagmiddag 16 juli openen.

Tijdens ons eerste legendarisch bluesfestival in 1985, in Peer, speelde de Johnny Mars Band net voor Johnny Copeland en Robert Cray.

Samen met Michael Roach brengt hij een mix van acoustische country blues en elektrische bluesstijlen.

BARRELHOUSE

De nieuwe CD (2016) van BARRELHOUSE (NL) “Almost There” is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Niet alleen in de teksten maar ook in de songs en de manier van spelen. De variatie is groot, net als bij een live concert.

De teksten die Tineke schreef, zijn meer dan ooit de weerslag van wat ze meemaakt en heeft meegemaakt: Lonely Together, I Wish I Could Pray, Hard Feelings.

Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van hun CD alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. Het enige verschil met een optreden is dat er geen podium is met fans ervoor.

Barrelhouse, opgericht in 1974, speelde reeds op Blues Peer in 1995; ze staan er weer op zaterdag 15 juli!

RUMOURS, 40 years

Op 4 februari 2017 is het exact 40 jaar geleden dat de legendarische break-up-plaat ‘Rumours’ het daglicht zag. Dit Fleetwood Mac-album staat vol parels als ‘Go your own way’, ‘Don’t Stop’ en ‘Dreams’, songs die een voor een in ons collectief geheugen gegrift staan.

RUMOURS, 40 years (BE) neemt je op vrijdag 14 juli mee terug in de tijd, als een vlieg op de muur in The Record Plant, de legendarische studio waar dit Classic Album eind jaren ‘70 werd opgenomen.

Blues Peer 2017

Blues Peer
14, 15 en 16 Juli 2017

Meer info + tickets, zie WWW.BLUESFESTIVAL.BE


Ook op Blues Magazine ...