Affligem Bluesfestival Delft
16 t/m 18 februari 2018

Oorsprong van de blues in beeld tijdens Affligem Bluesfestival Delft

Behalve het record van 80 gratis toegankelijke optredens heeft het Affligem Bluesfestival Delft tijdens de 20e editie een aantal interessante specials op het programma.

Zowel op vrijdag 16 februari als op zaterdagmiddag 17 februari staan in het Rietveld Theater voorstellingen gepland waarbij de oorsprong van de blues wordt belicht.

Op vrijdag vertelt zanger-gitarist Big Bo Brocken vanaf 20.30 uur over het ontstaan van de blues in de Mississippi Delta. Zijn verhaal wordt gelardeerd met muziek zoals die te horen was in de jaren van de vroege slavernij tot de trek naar de grote steden van de VS in de jaren 50. Deze voorstelling “Preaching The Blues” is een vervolg op de succesvolle theatertournee die Big Bo eerder verzorgde met oa. Frederique Spigt en Marc Stakenburg.

Op zaterdagmiddag geeft muzikant Lightnin’ Guy Verlinde vanaf 16.00 uur met zijn trio een overzicht van de belangrijkste stromingen in de blues en de meest invloedrijke muzikanten. Zijn voorstelling is getiteld “Geworteld In De Blues”. Deze muzikale reis naar de bron van de hedendaagse pop- en rockmuziek wordt aangeboden door het Affligem Bluesfestival i.s.m. Rootz Muziekschool en het Rietveld Theater. Toegang tot deze specials zijn gratis.

Voor de beginnende muzikant staat op zaterdagmiddag ook de immer populaire mondharmonica-workshop gepland. Deze workshop begint vanaf 14.00 uur in het Hampshire Hotel Delft Centre. Deelname kost € 20,– en daarvoor ontvangt elke deelnemer een gloednieuwe mondharmonica.

Het Affligem Bluesfestival Delft staat al jaren bekend als het grootste indoor bluesfestival van Nederland. Het gevarieerde programma van het Affligem Bluesfestival is te vinden via de website www.delftblues.nl


Ook op Blues Magazine ...